Log directory is not writable - please CHMOD e107_plugins/log/logs to 777
 
 
Főmenü
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
Vendégek: 3
Tagok: 0
Ezen a lapon: 2
Tagok: 211, legújabb: hmate
Dátum / Idő
 
Számláló
Ma
Összesen: 1
Egyedi: 1

Legtöbb
Összesen: 1
Egyedi: 1

Oldal ...
Összesen: 1
Egyedi: 1
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljBné Jácinta
dec 23 : 20:21
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
https://www.youtube.com/watch?v=xP7h5ndp5w0


anyuci
okt 13 : 08:28
Gratulálunk Polgármester Úr! További munkájához:-Sok sikert,Erőt,Egészséget Kívánunk! Szabó Erika és családja


Tibi
júl 02 : 22:21
A Rozmaring H.N.E. műsora a káposzta fesztiválon 16 órakor kezdődik!!!


mester
jún 24 : 10:30
Tisztelettel kérdezem, mikor lesz megtekinthető a káposzta fesztivál programja?


Tibi
júl 28 : 14:01
"A bágyogi kút már használható !"


Tibi0525
júl 10 : 22:01
a bágyogi "artézi" kút miért nem használható??? többen is megálltak már előtte , de hiába nyomkodják víz nem jön belőle, tudja valaki az okát?


metál
dec 06 : 18:49
Helló !

Köszönöm Zsolti hogy gondoltál rám. Ma megkaptam a Söralátéteket !
Ilyenek még nincsenek !
Meg egyszer nagyon szépen köszönöm !
Üdv: Jóska


Kisgomb
ápr 20 : 14:09
Újra kézilabda!!!! Már alig várom, úgyhogy újra énekelhessük a lelátókról, hogy "Újra itt a szombat este, dübögnek a dobok..." Hajrá csajok!!!!


metál
jan 26 : 19:40
Megtaláltam a jelszót !
Köszi akkor nem kérek másikat !


Hajni
jan 01 : 17:45
Kívánok én hitet , kedvet,
Szép szerelmet, hű türelmet.
Utakhoz fényt, csodát, álmot.
Békességet, boldogságot.
Szép szavakat és égre kéket.
Emberarcú emberséget.
Verseket, célt, igazságot.
Daltól derűs , jobb világot.
Bokrok mellé társnak fákat.
Napfényt , amely el nem fárad.
Tekintetet szembenézve.
Éjt, meg nappalt soha félve.
Kézfogásos tiszta csöndet.
És mosolyból minél többet !!


metál
dec 31 : 17:15

Kitartó hétfőt,
Pompás keddet,
Mesés szerdát,
Örömteli csütörtököt,
Hálás pénteket,
Nyugodalmas szombatot és
Boldog vasárnapot

kívánok Nektek az új esztendőre !enemy
dec 26 : 08:02
Csatlakozom Jácintához én is.Szeretett falum lakóinak és minden volt bágyogszovátinak áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!Szabó Péter


Bné Jácinta
dec 24 : 18:17
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2aDaDVlvQ


István atya
nov 11 : 09:20
A november 26-i Jézus Anyja, Mária című oratóriumra mindenkit szeretettel várunk. Ízelítőül belehallgathatsz az alábbi linken: http://plebania.net/kephangtar/hallgat.php?zid=18
István atya
nov 11 : 08:57
Kedves Olvasók!
Felhívnám a figyelmet a bágyogi búcsú programjaira: a délelőtt 10 órakor tartandó ünnepi szentmisére, az azt követő verbunkra és a plébánia nagytermében berendezett alkalmi kiállításra, melyet a plébániához kötődő régi iratok, tárgyak, zászlók, miseruhák alkotnak. A búcsú vendég-szónoka Ft. Dr. Martos Levente Balázs egyetemi tanár atya lesz. Mindenkit szeretettel várunk Szent Mártont köszönteni!


Időjárás
Bannerek

szechenyi_terv.png
Hulladékgazdálkodás
Élelmiszerbank

Bágyogszovát Község Önkormányzatát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.

Államalapítónk ünnepén
TJ, 2016 augusztus 20 szombat - 22:17:26 // Hozzászólás: 0


Megújult a régi oltárkép

Államalapítónk, Szent István király ünnepén, a bágyogi plébánia udvarára hívta községünk lakosságát önkormányzatunk.
A helyszín kiválasztását a plébánia padlásán porosodott Szent Márton festmény felújítása és megáldása indokolta.

(A kép a bágyogi falurész templomának régi oltárképe volt 1941-ig. Ekkor új kép került a főoltár mögé, a régi, az orgona mögötti részen került elhelyezésre. A templom 2001-es belső felújítása miatt ezt követően a plébánia padlásán pihent. Az olajfestmény a katona Mártont ábrázolja, amint megosztja köpenyét a koldussal, alkotója nevét nem ismerjük. Az idei Szent Márton év kapcsán javasolta Márton atya, hogy a képet újítsuk fel és találjunk neki méltó helyet a templomban. A felvetést az egyházközség örömmel fogadta és támogatta, a felújításhoz sokan anyagilag is hozzájárultak. A képet Szombathelyre szállították, ahol restauráláson esett át és megfelelő, díszes keretet kapott.)

Az ünnepségen Fazakas Z. Márton apát szentmisét mutatott be. Prédikációjában méltatta az államalapítás fontosságát, szólt magyarságunkról, a hazaszeretetről. Mise végén megáldotta az új lisztből készült kenyeret.
Ezt követően a résztvevők átvonultak a templomba, ahol Márton atya megáldotta a felújított képet.
A festmény az oldalbejárattal szemben került elhelyezésre, a fiatal katonát ábrázolja, aki megosztja köpenyét a koldussal. A főoltár mögötti képen a már idősebb, tapasztaltabb Szent Mártont láthatjuk.
Az ünnepség végén a résztvevők elénekelték a himnuszt, a templomkertben az új kenyérrel kínálták községünk lakóit.

A rendezvény képeit Kalmár Szebasztián készítette, melyek az alábbi linkre kattintva nézhetők meg:

https://plus.google.com/photos/117474318576602412740/albums/6321023434829376129


TÁJÉKOZTATÁS
onkormanyzat, 2016 augusztus 18 csütörtök - 19:39:25 // Hozzászólás: 0


2016_hulladek.png


X. Horváth Ferenc emléktorna
TJ, 2016 július 23 szombat - 23:43:04 // Hozzászólás: 0


A testvérek betartották ígéretüket

A tavalyi Horváth Ferenc emléktornán az Alcufer ügyvezetői azt ígérték,  2016-ban már fedett lelátótól nézhetik a nézők az NB I-es Gyirmótot a bágyogszováti sportpályán.
A X. jubileumi emléktornára megvalósult az ígéret, felavatták a lelátót és az NB I-be jutott Gyirmót játszott.

 Benszkiné Kiss Anikó köszöntötte a sportpályán szép számban összegyűlt közönséget, a megjelent vendégcsapatokat, Horváth Ferenc özvegyét Teréz asszonyt és fiait, Ernőt és Ferencet.
Horváth László Bágyogszovát polgármestere köszönetet mondott  a Horváth testvéreknek a falunak nyújtott folyamatos támogatásért, az önkormányzat nevében emlékplakettet nyújtott át mindkettőjüknek.
Szabó Zoltán sportegyesületi elnök megköszönte  a vendégeknek a részvételt, örömét fejezte ki a lelátó megépítéséért.
Horváth Ferenc és Horváth Ernő is köszöntötte a résztvevőket, hozzászólásukban megtiszteltetésnek tartották, hogy édesapjukat nem felejti el a falu, immár tizedik alkalommal rendeznek tiszteletére emléktornát. Egyikük úgy fogalmazott; jó dolog kapni, de még jobb dolog adni, ők a községnek nyújtott különböző támogatásokat szívesen adják és remélik, ezt a következő időszakban is megtehetik.

A tornán emlékeztek meg a sportegyesület megalakításának 70. évfordulójáról. Kálmán Bertalan elnökségi tag idézte meg az elmúlt évtizedeket. Beszédében kiemelte azokat a személyeket, akik a különböző korokban sokat tettek a község sportjáért.

A beszédet követően Tóth Ferenc elnökségi tag leplezte le azt az emléktáblát, melyet a hálás utókor készíttetett a nagyszerű elődök emlékére.

A lelátót ünnepélyes szalagátvágással a két Horváth testvér adta át Bágyogszovát község polgármesterének.

(A 150 fős fedett lelátót az Alcufer cégcsoport ajándékozta Bágyogszovátnak, a szerkezet ideszállítását, felállítását, a beton alapzat anyagát is a cég finanszírozta. A bevasalt térbeton, a kispadok áthelyezése, egyéb járulékos tevékenységek társadalmi munkában készültek, Darázsdi Géza szervezésében. Rajta kívül nagy értékű munkát végzett Kálmán Bertalan, Váradi László, Talabér Attila, Takács Csaba, Czinder István. Önzetlen tevékenységéért ki kell még emelni Boros József, Kiss Gábor, Molnár Gyula, ifj. Talabér Attila, Ézsely Szaniszló és Benszki Roland tevékenységét. Különböző értékű adományokkal segítette a lelátó építését Dömötör Gellért, Pongrácz Attila és Torma József.)
Az emléktorna első találkozóján Rábapordány 3:0-ra verte Bágyogszovátot, míg az NB I-es elkötelezettség miatt utánpótlás gárdáját szerepeltető Gyirmót 5:0 arányban maradt alul a Mosonmagyaróvár gárdájával szemben.

A résztvevő csapatokat, vezetőiket a torna végén az önkormányzat látta vendégül.

Képek a rendezvényről:
https://picasaweb.google.com/117474318576602412740/6310632545917480961KÁPOSZTAFESZTIVÁL 2016
onkormanyzat, 2016 július 20 szerda - 15:24:02 // Hozzászólás: 0


2016. július 2-án került megrendezésre a 6. Káposztafesztivál településünkön. Az önkormányzat dolgozói mellett helyi vállalkozások, civil szervezetek tagjai, magánemberek segítették a rendezvényünk sikeres lebonyolítását. A szorgos kezű asszonyok már csütörtökön és pénteken elkezdték a szombati fesztiválon kínált ételek előkészítését. Pénteken délután az ízletes káposztás rétesek, pogácsák, szombaton különböző káposztás ételek készültek a rendezvényre kilátogatók részére.
Az önkormányzat az előző évekhez hasonlóan főzőversenyt hirdetett. A főzés megkezdésével egy időben kenuzásra invitáltuk a lakosságot. A Kepés csatornán a merészebbek vízre is tették a kenujukat. Nem volt könnyű feladata azoknak az embereknek, akik gondoskodtak arról, hogy a csatornában elegendő víz legyen a verseny megtartásához. Az első három helyezett jutalomban részesült. Délelőtt folyamán futballmérkőzések, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások és bemutatók zajlottak. Délben ismét összemérte erejét a bágyogi és a szováti falurész. A kötélhúzásban az idén a bágyogiak bizonyultak erősebbnek. A versengést követően elkészültek a finom ételek, amit mindenki jóízűen falatozott.
Délután helyi és környékbeli civil szervezetek, együttesek szórakoztatták a népes tömeget.
Késő délután a Hoppáré zenekar, Foky, valamint a Patikadomb együttes fellépésének tapsolhatott a közönség.
Késő esti fellépőnk a LORD együttes volt, a koncertre nagyon sok rajongó érkezett. Fesztiválunkat bál zárta az Acustic 69 együttes fellépésével.
Reméljük, hogy a Káposztafesztiválon mindenki jól érezte magát, mi szervezők azon dolgoztunk, hogy azok, akik a rendezvényre eljöttek egy tartalmas és élményekben gazdag napot tölthessenek településünkön.


A Káposztafesztiválon készült képeket megtekinthetik a linkre kattintva.  


Ismét aranyérem
TJ, 2016 július 03 vasárnap - 12:06:12 // Hozzászólás: 0


A kapuvári tekebajnokságban 24 forduló lejátszása után dőlt el a helyezések sorsa.
Az aranyérmet (sorrendben harmadszor) a bágyogszováti Queen vendéglő csapata szerezte meg. A második helyezett Erdészetet 14, a bronzérmes Sopronnémetit 15 ponttal előzték meg.
Gratulálunk a csapat minden tagjának, akik játékukkal, sportszerű viselkedésükkel öregbítették községünk hírnevét!

A csapat tagjai voltak:

Darázsdi Géza, Eszes Béla, Göncz Tibor,

Karmazsin József, Karvalics Erzsébet, Kálmán Bertalan,
Kovács Tamás, Talabér Attila, Talabér Attiláné, Torma József, Visy Gábor.


HIVATALÁTADÓ
onkormanyzat, 2016 június 24 péntek - 13:32:08 // Hozzászólás: 0


Több évtizedes álom valósult meg 2016. június 18.napján.

Bágyogszovát Község Önkormányzata 2014-ben a hivatal külső felújítására a KEOP-4.10.0/F/14 számú Önkormányzatok és Intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régióban című pályázaton 49.364.437 Ft támogatásban részesült.

2015-ben a Hivatal épületének belső felújítása Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása BMÖGF/94-87/2015 című pályázaton 29.927.262 Ft támogatásban részesült, de a felújítás összes költsége 31.502.381 Ft. A különbözetet saját forrásból biztosítottuk.

A külső felújítási munkálatok során az épület teljes körű szigetelést kapott, valamint új gázkazán és faelgázosító kazán, 3 db napkollektor és 58 db napelem felszerelésére került sor.

A belső felújítás során belső szerkezeti átalakítások, festési és burkolási munkálatok, valamint akadálymentes vizesblokk kialakítása történt. Az álmennyezet kialakításával a hivatal légtere csökkent, így a fűtési költségek is jelentős mértékben csökkeni fognak. 

A munkálatok befejeztével ünnepélyes keretek között adtuk át az épületet a köz szolgálatára.


Az átadó képei megtekinthetők itt.


Bronzérmes labdarugók
TJ, 2016 június 12 vasárnap - 23:20:10 // Hozzászólás: 0


A megyei III. osztályú labdarugó bajnokság győri csoportjában az utolsó találkozó döntött az érmes helyezésekről.
Mivel I. csapatunk 6:1-re verte Szerecsenyt, a szintén dobogóért küzdő Sokorópátka viszont kikapott Barbacson, így együttesünk ismételten bronzérmet szerzett a bajnokságban. (1. Csikvánd 78 pont, 2. Rábapatona 72 pont, 3. Bágyogszovát 62 pont)
Hasonló kiváló eredményt értel el a tartalékok, akik szintén harmadikok lettek. (1. Csikvánd 71 pont, 2. Barbacs 63 pont, 3. Bágyogszovát 60 pont).

Külön öröm, hogy a bajnokság gólkirályát is együttesünk adta, Talabér Attila 42 góllal nyerte el a gólkirályi címet.

Szívből gratulálunk mindkét csapatnak és Talabér Attilának!


Táncos generációk találkoztak
TJ, 2016 június 11 szombat - 22:10:26 // Hozzászólás: 1


Ismét találkoztak az 1960-as évek néptáncosai.
Az apropót a már évtizedek óta az Egyesült Államokban élő Simon Elemér hazalátogatása szolgáltatta. Elemér annak idején az együttes szervezője, zenésze, mindenese volt. Az itthon élők nagy szeretettel fogadták, közösen idézték fel a szép emlékeket, a lányok még az egykori táncokat is elpróbálták.

Az idei alkalommal is fellépett a Rozmaring Néptáncegyüttes, akik táncukkal nagy sikert arattak az elődöknél. Ezt követően közös tánc, ének fokozta a hangulatot.

Ismételten elhangzott; remélhetőleg jövőre is találkozhatunk!

A rendezvény képei megtekinthetők:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6295034153350958961


Támogatás az idősek gondozóházának
TJ, 2016 június 06 hétfő - 11:38:24 // Hozzászólás: 0


Június 4-én a térségi önkormányzatok fenntartásában működő Bágyogszováti Idősek Gondozóházában ünnepség volt. A Dunabogdányi White Angels Motoros Egyesület gyógyászati segédeszközöket juttatott a ház lakóinak.
Az egyesület tagjai keresték meg az intézményt, hogy az általuk gyűjtött, jó minőségű kerekesszékeket, járókereteket, támbotokat adományozzanak a rászorulóknak.
Az intézmény lakói, dolgozói ünnepség keretében vették át az adományokat, egyben ünnepséget rendeztek hálából a motorosok tiszteletére. Az ünnepi műsorban felléptek a Bágyogszováti József Attila Általános Iskola tanulói és a Borostyán Nyugdíjas Klub tagjai.
Baranyainé Tóth Ágnes intézményvezető köszöntötte a megjelenteket és szép szavakkal köszönte meg a nagylelkű adományt. Horváth László községünk polgármestere szintén köszönetet mondott a motoros egyesületnek a szép gesztusért.

Az intézmény szeretettel gondol a község vállalkozóira, akik felajánlásaikkal lehetővé tették a motoros egyesület képviselőinek a vendégül látását.

A szöveg alatti linkre kattintva a rendezvényen készült képek tekinthetők meg:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6293010812562421985


Ingyenes számítógépes képzés
TJ, 2016 május 27 péntek - 10:37:25 // Hozzászólás: 0


Az Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok és Magyarország Kormánya támogatásával digitális számítógépes ismeretek oktatása kezdődik, melyre a mai naptól lehet jelentkezni. Megfelelő számú jelentkezés esetén itt helyben is indul tanfolyam, a képzési idő 5 hét.

Jelentkezhetnek:
- 25 év alattiak, akik tankötelezettségüket teljesítették és nem közép vagy felsőfokú intézmények hallgatói
- alacsony iskolai végzettségűek, szakképesítéssel nem rendelkeznek
- munkanélküliek
- rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek
- 50 év felettiek
- nyugdíjasok
- gyes-ről, gyed-ről, gyet-ről, ápolási díjról visszatérők
- egy vagy több eltartottal egyedül élő felnőttek
- megváltozott munkaképességűek
- etnikai kisebbséghez tartozó személyek

A tanfolyamot elvégző minden hallgató a tanfolyam végén értékes ajándékot kap (7"-os tablet)!

Bővebb felvilágosítás a szórólapokon és a jelentkezést fogadó személyeknél!

Jelentkezni lehet facebookon üzenetben, e-mailben:

Horváth Tiborné (igazgatas3bszovat@m-kabel.hu)
Szabó Tamásné (igazgatas2bszovat@m-kabel.hu)
Telefon 16.30 után; 96/273-692


Egyházi ünnepségek templomainkban
TJ, 2016 május 26 csütörtök - 18:15:43 // Hozzászólás: 0


Május 21-én a bágyogi részen található Szent Márton templom adott helyet a bérmálásnak. Nyolc fiatalnak a nyolcadik osztályosok közül Fazakas Z. Márton premontrei apát szolgáltatta a bérmálás szentségét.
Másnap, május 22-én a szováti Szent Mária Magdolna templomban tíz bágyogszováti és bodonhelyi harmadik osztályos fiatalt részesített első áldozásban Szűcs Herman József atya.
Mindkét alkalommal a bérmálkozók és első áldozók családtagjai, hozzátartozói, valamint sok hívő volt tanúja az ünnepi eseményeknek.
Az egyházi szertartások után az ünnepelteket vendégül látták családtagjaik.

Az alábbi linkre kattintva néhány képet mutatunk a rendezvényekről.

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/628902847908062065730 éves osztálytalálkozó
TJ, 2016 május 25 szerda - 22:43:50 // Hozzászólás: 0


1986-ban 27 tanuló végzett általános iskolánkban. Az eltelt 30 évben különböző utakat jártak be az akkor végzett lányok és fiúk, a többség akkori elképzeléseit próbálta megvalósítani a nagybetűs életben. 30 év elteltével most találkoztak először, hogy beszámoljanak egymásnak és megjelent pedagógusaiknak a megtett útról.
Az egykori nyolcadikosok közül 16 osztálytárs jelent meg a rendezvényen. Akik megtehették volna, de nem éltek a lehetőséggel, most sajnálhatják az elszalasztott, együtt töltött órákat. Kiváló hangulatban, vidáman telt az est az iskolában és a vendéglőben is. Hajnal felé búcsúzva egyöntetű volt a vélemény, hogy a következő találkozóra már csak öt évet kell várni.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Imre Istvánné tanító és Egedy Károly osztályfőnök.

Köszönet a szervező Szabó Erika és Takács Tamás fáradtságot nem ismerő munkájáért!

A találkozó képei az alábbi linkre kattintva megtekinthetők:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6288744991380654193


1 %
TJ, 2016 május 05 csütörtök - 22:41:11 // Hozzászólás: 0


Tisztelt Honlaplátogatók!
Kedves Bágyogszovátiak!
Kedves Elszármazottak!

A felajánlható adó 1 %-nak Bágyogszovátra történő juttatását kérjük mindazoktól, akiknek fontos, hogy ezzel a lehetőséggel helyi célok megvalósítását támogassuk.

Községünkben öt szervezetnek adható az adó 1 %-a, melyek a következők:

Bágyogszovátért  Egyesület
Adószáma: 18151101-1-08

Bágyogszováti Községi Sportegyesület
Adószáma: 19881650-1-08

Jövő Iskolájáért Közhasznú Alapítvány
Adószáma: 18536340-1-08

Mttsz Lövészklub Bágyogszovát
Adószáma: 19106568-1-08

Rozmaring Hagyományőrző Néptánc Egyesület
Adószáma
: 18336274-1-08


Májusfa állítás
TJ, 2016 május 02 hétfő - 11:52:43 // Hozzászólás: 0


Bágyogszováton nem veszett ki a májusfa állítás hagyománya.

Az idei évben sok lányos ház előtt díszeleg a fiúk ajándéka, a feldíszített májusfa.
Sőt a régi hagyományokat felidézve, két vendéglőnk előtt is feldíszített fák állnak a törzsvendégek jóvoltából.

Az egyik fa állításáról készültek az alábbi képek:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6280204811090147569

TeSzedd!
TJ, 2016 május 02 hétfő - 11:32:10 // Hozzászólás: 0


Bíztató jelek mutatkoznak településünkön és környékén, talán kezd beérni az évek óta folytatott küzdelem az illegális szemetelőkkel szemben!
A Bágyogszovátért Egyesület tízedik alkalommal szervezte környezetvédő, szemétgyűjtő akcióját, most harmadik alkalommal csatlakozva az országos "TeSzedd! Ökéntesen a Tiszta Magyarországért!" mozgalomhoz.
Ebben az évben önkormányzatunk külön is csatlakozott az országos megmozduláshoz.
Így községünkben délelőtt és délután is elszánt önkéntesek tisztították településünket és környékét.
Érdekességként; a csornai Hitter család már harmadik éve csatlakozik akciónkhoz, jó példát mutatva Gergő gyermeküknek!

A résztvevők kitakarították a községből kivezető utak mentét, a 85-ös autóútig, a rábapordányi és a bodonhelyi határig.
Összesen 39 zsák szemét került összeszedésre a 35 önkéntes jóvoltából.

A délelőtti  önkéntesek névsora:
Barabás Balázs, Ézsely Szaniszló, Ézsely Szovát, Görcs Tibor, Horváth László,   Horváth László ifj.
Horváth Zoltán, Kálmán Lajos,  Molnár Imréné, Pongrácz Viktória, Pongráczné Kovács Erika, Takács Tamás,
Takács Zsolt, Varga Zsolt, Vitéz Péter. A koordinátor Horváth Tiborné volt.


Délután a következő személyek szedték a szemetet:
Boros József, Csizmazia Ferenc, Eszes Béla, Hitterné Berkes Krisztina, Hitter Gergő, Hitter Imre,
Horváth Dávid, Horváth Gábor, Kovács Eszter, Kovács Ferenc, Kovács Tamás, Kozma Józsefné,
Molnár Roland, Oláh Zoltán, Őri Gizella, Őri Róbert, Őri Róbertné, Torma József , Zsédely-Torma Annamária


Külön köszönet a technikai feltételek biztosításáért: Bágyogszovát Község Önkormányzatának, Horváth Lászlónak, Torma Józsefnek, Vitéz Péternek!

Az alábbi linkre kattintva képek találhatók az egyik csoport munkájáról:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6280200286455104817


Elballagtak a végzősök
TJ, 2016 május 02 hétfő - 11:18:04 // Hozzászólás: 0


Az elmúlt hét végén elbúcsúztak iskoláiktól a középfokú oktatási intézmények végzős diákjai.

Az idei évben nyolc bágyogszováti fiatal ballagott, majd kezdte meg hétfőn az írásbeli érettségi tételek megoldását.

Minden jót kívánunk nekik!

Az iskolai ünnepségek után családi körben ünnepelték a fiatalokat.

Az alábbi linkre kattintva, egy iskolai ünnepségről, valamint Horváth Petra és Takács Máté családi összejöveteléről láthatnak képeket.

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6280013314843523777


Borverseny
TJ, 2016 április 06 szerda - 00:26:01 // Hozzászólás: 0


V. Bágyogszováti Borverseny
 

Tizenkét településről 41 termelő 75 mintát küldött a bíráló bizottság elé, mellyel nagy feladat elé állította az ítészeket. Az üvegbe zárt minták huszonöt termőhely szőlőterületeiről érkeztek.
A minták elbírálását, minősítését Dr. Németh Ferenc irányításával  a következő személyek végezték: Horváth Béla, Horváth Ferenc, Horváthné Németh Mária, Németh Ernő és Németh Lajos. Szakértelmük mellett szükség volt jó adag állóképességre is, hisz több, mint öt óra hosszat tartott az értékelés.
 
      A szombati napon hagyományosan zsúfolásig megtelt a helyszint biztosító vendéglő épülete, mindenki szívesen tett eleget a meghívásnak.       A program kezdetét nyitótánc jelentette, majd a szervező egyesület elnöke mondott köszöntőt. A nótaklub tagjai nótacsokorral, az alkalmi tánccsoport bravúros tánccal köszöntötte a boros gazdákat és vendégeiket. Az énekes színész tovább fokozta a hangulatot.
Ezután kerültek kiosztásra a bronz, ezüst és aranyoklevelek.  
   
Helyi szőlőből készült vörösboroknál arany minősítést ért el; Herczeg Tihamér (Barbacs), Őri Róbert (Bágyogszovát), Horváth Miklós (Bágyogszovát), Oratovszki József (Csorna), Kausits Béla (Enese), Göncz Attila (Kóny), Élő Imre (Farád), Szabó Árpád (Rábaszentmihály), Nagy Tamás (Szilsárkány), Kajos László (Csorna), Takács Kálmán (Bágyogszovát), Tudós Miklós (Csorna), Gombás Gyula (Bágyogszovát).
Fehérboroknál arany minősítést kapott; Élő Imre (Farád), Őri Róbert (Bágyogszovát), Kiss László (Bágyogszovát), Takács Vilmos (Bágyogszovát), Tudós Tibor (Csorna), Nagy Tibor (Bágyogszovát). 
      
Nem helyi szőlőből készült vörösborok aranyérmesei
; Horváth Attila (Bágyogszovát), Takács Zsolt-Takács Tamás (Bágyogszovát)

Fehérboroknál: Horváth Miklós (Bágyogszovát).  

Bágyogszovát község legjobb fehérborát Horváth Nándor,
Bágyogszovát község legjobb vörösborát Őri Róbert mutatta be a bírálóknak.  
   

A verseny legjobb fehérbora kitüntető címet Szabó Árpád (Rábaszentmihály),
legjobb vörösbora címet Karmazsin József (Bágyogszovát) nyerte el.
 
A szervező Bágyogszovátért Egyesület ezúton is tisztelettel megköszöni mindazok munkáját, akik a színvonalas rendezvény lebonyolításához bármilyen módon hozzájárultak!

Képek a rendezvényről:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6270942847424706897
Nyugdíjas búcsúztató
TJ, 2016 március 21 hétfő - 10:01:20 // Hozzászólás: 0


Joli dadus elköszönt!

40 ledolgozott év után elköszönt óvodánk dadusa Szabó Tiborné, a munkatársaknak, az óvodásoknak csak Joli dadus. 26 éven át dolgozott az óvodában, a tavalyi év végén befejezte aktív tevékenységét.
Egykori munkatársaitól fehér asztal mellett köszönt el. Búcsúbeszédében köszönetet mondott mindazoknak, akikkel együtt dolgozhatott, örömét fejezte ki, hogy olyan munkát végezhetett, amely nagyon közel állt a szívéhez.
Munkatársai nevében Farkasné Nagy Tímea óvodavezető kedves szavakkal méltatta az ünnepelt tevékenységét, kiemelte önzetlenségét, lelkiismeretességét, őszinteségét, korrektségét.
Hosszú, egészségben töltendő éveket kívánt valamennyiük nevében!

A rendezvényen készült képek megtekinthetők:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6270539404024729201


Fanni a Kisalföldben
TJ, 2016 február 25 csütörtök - 10:21:26 // Hozzászólás: 0


A mai Kisalföld cikket közöl Kása Fanni Lauráról, az újság mellékletében pedig megjelent egy általa írt mese is.

Fanni a cikkben elmondja, hogy alsó tagozatos volt, amikor először részt vett versenyeken, pályázatokon.
Községünk szülötte nyolcadikosként most választott iskolát, határozott elképzelése van arról, hogy pedagógusként, irodalmat szeretne tanítani.

Gratulálunk eddigi írásaihoz, kívánjuk, hogy álmai, tervei megvalósuljanak!

Szeretnénk, ha még sok szép mesével, elbeszéléssel örvendeztetnél meg bennünket,
 útadat figyelemmel kísérjük!

Sok siker Fanni!


Óév búcsúztató szilveszteri futás
TJ, 2016 január 01 péntek - 15:48:24 // Hozzászólás: 0


A Bágyogszovátért Egyesület felhívására ötödik alkalommal búcsúztatták futva és tekerve az óévet községünkben.
Szilveszteri maskarákban megjelent fiatal és idősebb lakosok trombitával, kolomppal, kürttel zajongva haladtak végig a művelődési háztól a szováti artézi kútig. Ezzel is felelevenítve azt a régi néphagyományt, hogy a zaj elűzi a rosszat és utat csinál a jónak.
Útközben a polgárőrség biztosította a menet akadálytalan haladását. A kútnál megpihent a nagyon lelkes csapat, forralt borral, forró teával, frissen sült sajtossal és pogácsával igyekezett erőt meríteni a visszaútra.
A művelődési házhoz visszaérve pezsgővel kívántak egymásnak boldog új évet és megfogadták, hogy jövőre is felveszik a nyúlcipőt!

Képek megtekintése az alábbi linkre kattintva:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6234874412907983617


Oldal:       >>  
Régebbi hírek:
Jókívánság TJ @ (dec 31 : 23:30) (Egyéb)
Értékelt az edző TJ @ (dec 13 : 22:24) (Egyéb)
Starlight Dace SE Táncgála TakiJuve @ (nov 23 : 22:25) (Egyéb)
Új csapat TJ @ (nov 17 : 18:33) (Egyéb)
Tizenöt évesen az élvonalban TJ @ (nov 11 : 21:44) (Egyéb)
Mihály nap az Óvodában onkormanyzat @ (okt 14 : 11:17) (Egyéb)
20 éve végeztek TJ @ (okt 12 : 11:41) (Egyéb)
Nagy siker TJ @ (szept 23 : 23:15) (Egyéb)
Osztálytalálkozó TJ @ (szept 21 : 23:34) (Egyéb)
Táncos tábor TJ @ (szept 03 : 23:07) (Egyéb)
syn_gabor @ (aug 29 : 16:18) (Egyéb)
Táncosok találkoztak TJ @ (aug 20 : 17:26) (Egyéb)
Jó kezdés TJ @ (aug 20 : 17:16) (Egyéb)
syn_gabor @ (aug 18 : 16:47) (Egyéb)
Kezdődik a bajnokság TJ @ (aug 14 : 22:47) (Egyéb)
syn_gabor @ (aug 05 : 09:25) (Egyéb)
syn_gabor @ (aug 05 : 09:25) (Egyéb)
Elhunyt Szálasy Ferenc TJ @ (júl 30 : 23:08) (Egyéb)
Horváth Ferenc emléktorna TJ @ (júl 28 : 23:18) (Egyéb)
Káposztafesztivál 2015 TakiJuve @ (júl 18 : 17:03) (Egyéb)
syn_gabor @ (júl 17 : 15:23) (Egyéb)
Kézilabdás találkozó TJ @ (jún 22 : 02:03) (Egyéb)
Siker a tűzoltóversenyen TJ @ (jún 18 : 00:19) (Egyéb)
Aranyérmet szereztek tekéseink TJ @ (jún 08 : 10:07) (Egyéb)
Osztálytalálkozó TJ @ (máj 17 : 22:35) (Egyéb)
Osztálytalálkozó TJ @ (máj 17 : 21:37) (Egyéb)
Szemétgyűjtés TJ @ (máj 09 : 10:56) (Egyéb)
Anyák napja 2015 TakiJuve @ (máj 05 : 21:54) (Egyéb)
Ballagás TJ @ (máj 03 : 23:22) (Egyéb)
Borverseny TJ @ (márc 25 : 22:45) (Egyéb)
Sportfejlesztési Program syn_gabor @ (márc 23 : 18:51) (Egyéb)
Hobbi rovat Robi @ (márc 18 : 00:47) (Egyéb)
Adó 1 % TJ @ (febr 19 : 18:50) (Egyéb)
Vadászbál 2015 TakiJuve @ (febr 05 : 21:48) (Egyéb)
syn_gabor @ (jan 13 : 14:49) (Egyéb)
Óévbúcsúztató TJ @ (jan 01 : 15:08) (Egyéb)
Nyugdíjas szilveszter TJ @ (jan 01 : 14:44) (Egyéb)
syn_gabor @ (nov 29 : 20:03) (Egyéb)
1974-ben végeztek TJ @ (nov 24 : 22:40) (Egyéb)
Elhunyt Görcs Tivadar syn_gabor @ (nov 13 : 11:39) (Egyéb)
Hubertus mise TJ @ (nov 11 : 20:55) (Egyéb)
Őszi elsőség TJ @ (nov 09 : 23:16) (Egyéb)
IN MEMORIAM TJ @ (okt 27 : 00:11) (Egyéb)
Találkozó 45 év után TJ @ (okt 12 : 00:42) (Egyéb)
syn_gabor @ (okt 08 : 23:53) (Egyéb)
Osztálytalálkozók TJ @ (szept 23 : 00:20) (Egyéb)
syn_gabor @ (szept 11 : 18:18) (Egyéb)
Tájházzal gazdagodott községünk TJ @ (aug 21 : 00:04) (Egyéb)
Tizenegyeseken múlt TJ @ (aug 11 : 21:52) (Egyéb)
Emléktorna TakiJuve @ (júl 26 : 23:49) (Egyéb)
Községi sport TJ @ (júl 23 : 23:36) (Egyéb)
Káposztafesztivál negyedszer TakiJuve @ (júl 06 : 17:13) (Egyéb)
Flabélos Bágyogszováton is! TJ @ (júl 04 : 20:50) (Egyéb)
Befejeződött a tanév TJ @ (jún 30 : 10:21) (Egyéb)
30 éve ballagtak el az iskolában TJ @ (jún 30 : 00:21) (Egyéb)
syn_gabor @ (jún 25 : 12:06) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (jún 18 : 00:33) (Egyéb)
Gratulálunk! TJ @ (jún 17 : 23:36) (Egyéb)
Házigazdák voltunk TJ @ (jún 04 : 00:51) (Egyéb)
Bérmálás Bágyogszováton TJ @ (máj 30 : 22:57) (Egyéb)
50 éve találkoztak TJ @ (máj 23 : 00:54) (Egyéb)
Szemétgyűjtés TJ @ (máj 11 : 00:54) (Egyéb)
Fogathajtás TJ @ (máj 04 : 00:30) (Egyéb)
III. Bágyogszováti Borverseny TJ @ (ápr 15 : 22:43) (Egyéb)
Asztalitenisz TJ @ (febr 22 : 23:37) (Egyéb)
1 % adó TJ @ (febr 18 : 23:30) (Egyéb)
ÖK. választás létszám syn_gabor @ (febr 16 : 23:29) (Egyéb)
Országos döntőn iskolásaink TJ @ (febr 11 : 23:09) (Egyéb)
syn_gabor @ (febr 10 : 22:06) (Egyéb)
syn_gabor @ (febr 10 : 22:05) (Egyéb)
Búcsú Csík Miklóstól TJ @ (febr 09 : 18:59) (Egyéb)
Vadászbál TJ @ (febr 07 : 22:37) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (jan 07 : 20:57) (Egyéb)