Log directory is not writable - please CHMOD e107_plugins/log/logs to 777
 
 
Főmenü
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
Vendégek: 24
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 211, legújabb: hmate
Dátum / Idő
 
Számláló
Ma
Összesen: 1
Egyedi: 1

Legtöbb
Összesen: 1
Egyedi: 1

Oldal ...
Összesen: 1
Egyedi: 1
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljmetál
dec 07 : 20:47
http://metalos.hupont.hu/53/bemutatkozas

Ha van kedvetek nézzétek meg !


Bné Jácinta
dec 23 : 20:21
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
https://www.youtube.com/watch?v=xP7h5ndp5w0


anyuci
okt 13 : 08:28
Gratulálunk Polgármester Úr! További munkájához:-Sok sikert,Erőt,Egészséget Kívánunk! Szabó Erika és családja


Tibi
júl 02 : 22:21
A Rozmaring H.N.E. műsora a káposzta fesztiválon 16 órakor kezdődik!!!


mester
jún 24 : 10:30
Tisztelettel kérdezem, mikor lesz megtekinthető a káposzta fesztivál programja?


Tibi
júl 28 : 14:01
"A bágyogi kút már használható !"


Tibi0525
júl 10 : 22:01
a bágyogi "artézi" kút miért nem használható??? többen is megálltak már előtte , de hiába nyomkodják víz nem jön belőle, tudja valaki az okát?


metál
dec 06 : 18:49
Helló !

Köszönöm Zsolti hogy gondoltál rám. Ma megkaptam a Söralátéteket !
Ilyenek még nincsenek !
Meg egyszer nagyon szépen köszönöm !
Üdv: Jóska


Kisgomb
ápr 20 : 14:09
Újra kézilabda!!!! Már alig várom, úgyhogy újra énekelhessük a lelátókról, hogy "Újra itt a szombat este, dübögnek a dobok..." Hajrá csajok!!!!


metál
jan 26 : 19:40
Megtaláltam a jelszót !
Köszi akkor nem kérek másikat !


Hajni
jan 01 : 17:45
Kívánok én hitet , kedvet,
Szép szerelmet, hű türelmet.
Utakhoz fényt, csodát, álmot.
Békességet, boldogságot.
Szép szavakat és égre kéket.
Emberarcú emberséget.
Verseket, célt, igazságot.
Daltól derűs , jobb világot.
Bokrok mellé társnak fákat.
Napfényt , amely el nem fárad.
Tekintetet szembenézve.
Éjt, meg nappalt soha félve.
Kézfogásos tiszta csöndet.
És mosolyból minél többet !!


metál
dec 31 : 17:15

Kitartó hétfőt,
Pompás keddet,
Mesés szerdát,
Örömteli csütörtököt,
Hálás pénteket,
Nyugodalmas szombatot és
Boldog vasárnapot

kívánok Nektek az új esztendőre !enemy
dec 26 : 08:02
Csatlakozom Jácintához én is.Szeretett falum lakóinak és minden volt bágyogszovátinak áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!Szabó Péter


Bné Jácinta
dec 24 : 18:17
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2aDaDVlvQ


István atya
nov 11 : 09:20
A november 26-i Jézus Anyja, Mária című oratóriumra mindenkit szeretettel várunk. Ízelítőül belehallgathatsz az alábbi linken: http://plebania.net/kephangtar/hallgat.php?zid=18
Időjárás
Bannerek

szechenyi_terv.png
Széchenyi
Hulladékgazdálkodás
Élelmiszerbank

Bágyogszovát Község Önkormányzatát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.
Szemétgyűjtés
TJ, 2015 május 09 szombat - 10:56:58 // Hozzászólás: 0


A Bágyogszovátért Egyesület 2007 óta kilencedik alkalommal hívta mindazokat szemétgyűjtésre, akik fontosnak érzik környezetünk megtisztítását, rendbetételét, a környezettudatos gondolkodás elterjedését. Elöljáróban leszögezhetjük, hogy nincs okunk nagy dicsekvésre, de talán nem is vagyunk az utolsók között azon a téren, hogy melyik település és környéke a legszennyezettebb.
Hívásunkra összesen 17 fő jelentkezett, akik kitakarították a községtábla és a 85-ös főút közti bekötőút mindkét oldalát, az autóbuszforduló környékét és megszüntették az ott található kaotikus állapotokat. Az időpont nem volt a legkedvezőbb, hisz erre az időszakra már olyan magas az aljnövényzet, hogy nehéz megtalálni az eldobott szemetet, de az országos akcióhoz csak május 15-17 között lehetett csatlakozni.
Az viszont elgondolkodtató, hogy egy család kivételével senki nem gondolta úgy, hogy gyermekével közösen eljön közénk, egyetlen középiskolás és fiatal felnőtt sem gondolta úgy, hogy a természet megóvásához ő is hozzájáruljon ezen a módon és a néptánccsoport, valamint a lövészklub néhány képviselőjén kívül a községben működő szervezeteink sem aktivizálták magukat.
Pedig egy dolgot biztosan állíthatunk, aki egyszer összeszedi mások szemetét, az egészen biztos, hogy maga sosem lesz szemetelő és egyetlen hasznosan töltött nap a természet védelmében, többet jelent, mint száz papírra fektetett intézkedési terv.

Akik május 16-án önkéntes munkával tisztították környezetünket:
Boros József, Csigi László, Darázsdi Zsolt, Eszes Béla, Gombás Zsolt, Hitter Gergő, Hitter Imre, Hitterné Berkes Krisztina, Kasza István, Kovács Ferenc, Oláh Zoltán, Szűcs Gábor, Takács Csaba, Torma József, Zsédely István, Zsédely Zoltán, Zsédely-Torma Annamária.
Külön köszönet a technikai feltételek biztosításáért
Darázsdi Zsoltnak, Takács Csabának, Torma Józsefnek, Zsédely Zoltánnak.

                                                                                                        B
ágyogszovátért Egyesület

Az alábbi linkre kattintva a szemédszedésről készült képek nézhetők meg:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6149916379589966545


Anyák napja 2015
TakiJuve, 2015 május 05 kedd - 21:54:29 // Hozzászólás: 0


Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.
 
Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére.
 
Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra ajándékként elkészítették az anyák süteményét.
 
Az Egyesült Államokban először 1872-ben ünnepelték meg Bostonban az anyák napját, Julia Ward Howe segítségével.
 
Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az Anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották. 
 
A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az Anyák napja országos bevezetésére. A szervezet lapjában így írtak a napról: „Felkérjük a mélyen tisztelt Tanárelnököket, hogy május első vasárnapján tartandó «Anyák napját», ezt a gyönyörű ünnepet, szeretettel alakítsák ki növendékeik lelkében, amelynek pedagógiai, jellemképző ereje messze túlhaladja egy-egy család körét és a nemzetnevelés erkölcsnemesítő munkájába kapcsolódik.”
 
A bágyogszováti édesanyákat és nagymamákat május első vasárnapján műsorral köszöntötték a település óvodájába és iskolájába járó gyerekek. Horváth László polgármester meleg szavakkal köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat. Az óvodások és iskolások tánccal, kedves kis jelenetekkel készültek, verseket mondtak, énekeltek. A meghatott édesanyák, nagymamák könnyes szemmel tapsoltak és ölelték magukhoz gyermekeiket, unokáikat, amikor műsor végén az óvodában, iskolában készült kis ajándékukat átadták.Ballagás
TJ, 2015 május 03 vasárnap - 23:22:47 // Hozzászólás: 0


Elbúcsúztak végzős középiskolásaink az alma matertől. Az iskolák igyekeztek tudással, szilárd hittel és sok szép emlékkel megtölteni a diákok képzeletbeli tarisznyáját, és így bocsátották őket útjukra. A legtöbb helyen hagyomány, hogy ballagáskor körbejárják az épületeket és énekszóval búcsúznak a diákok az osztálytermektől
 
Községünkben 17 tanuló végzett az általános iskolában négy évvel ezelőtt (rábapordányi és bodonhelyi tanulókkal együtt), most a megye különböző középiskolájában 10 bágyogszováti énekelte a ballagási énekeket.

Hétfőn magyarból, kedden matematikából, szerdán pedig történelemből kell írásban számot adniuk tudásukról. Ahogy szokták mondani; minden földinek kívánunk egy kalappal ....

Néhány ballagással kapcsolatos kép a szöveg alatti linkre kattintva megnézhető. (Amennyiben az info@bagyogszovat.hu címre ballagással kapcsolatos képet kapunk, szívesen megosztjuk a honlap látogatóival!)

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6144753126618690993


Borverseny
TJ, 2015 március 25 szerda - 22:45:03 // Hozzászólás: 0


33 borosgazda 60 bormintáját vizsgálta meg a bíráló bizottság a IV. alkalommal meghirdetett Bágyogszováti Borversenyen. Örvendetes, hogy a helyi gazdákon kívül 11-en a járás vagy a járást körülvevő településekről neveztek. A versenyt meghirdető és lebonyolító Bágyogszovátért Egyesület szervezői (Horváth Béla, Horváthné Németh Mária, Horváth Miklós, Karmazsin József, Takács Zsolt, Torma József , Zsédely-Torma Annamária) alapos munkát végeztek. A rendezvény előkészítettségében, lebonyolításában egyenrangú volt, vagy egyes elemiben felülmúlta a más területeken szervezett hasonló versenyeket, jelentette ki a Keszthelyi Borlovagrend tagja Dr. Németh Ferenc (aki a bíráló bizottságot vezette) és Horváth Ferenc a Somlói Borlovagrend kancellárja, aki szintén jelen volt az eseményen.
Bágyogszovát legjobb vörösborát Karmazsin József, legjobb fehérborát Őri Róbert hozta bírálatra, míg az egész verseny legjobb vörösborát Vitéz Jenő, legjobb fehérborát Horváth Attila mutatta be.
A színvonalas kultúrális programok méltóak voltak az egész rendezvényhez, a hivatalos program végeztével a szépszámú közönség hajnalig szórakozott a bor bágyogszováti ünnepén.


A rendezvény képei megtekinthetők:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6136996037138106817Sportfejlesztési Program
syn_gabor, 2015 március 23 hétfő - 18:51:00 // Hozzászólás: 0Hobbi rovat
Robi, 2015 március 18 szerda - 00:47:24 // Hozzászólás: 0


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét a már régóta működő hobbi rovatunkra, melyben érdekes szabadidős tevékenységeket, gyűjteményeket mutatunk be weblapunk korlátai között. Tesszük mindezt kedvcsinálásból, a hasonló érdeklődési körűek kapcsolatának elősegítése céljából, lakosaink iránti büszkeségből, és egymás ezáltal is történő megismerése érdekében.
Folytatjuk sorozatunkat, melyben egy olyan bágyogszováti személy munkáit mutatjuk be, aki szabadidejében rendkívül változatos, szemet gyönyörködtető alkotásokat hoz létre.
Jó, hogy ilyen emberek is élnek köztünk, akik nagyon szerényen, inkább csak egy szűkebb körnek megmutatva végzik munkájukat.
Szeretnénk, ha a világhálón keresztül minél szélesebb közönség megismerné Ildikó tevékenységét is.

Szeretettel ajánljuk Darázsdi Gézáné munkáit mindenki figyelmébe, melyekről ide kattintva tájékozódhatunk!


Adó 1 %
TJ, 2015 február 19 csütörtök - 18:50:37 // Hozzászólás: 0


Tisztelt Honlaplátogatók!
Kedves Bágyogszovátiak!
Kedves Elszármazottak!

A felajánlható adó 1 %-nak Bágyogszovátra történő juttatását kérjük mindazoktól, akiknek fontos, hogy ezzel a lehetőséggel helyi célok megvalósítását támogassa!

Községünkben hat szervezetnek adható az adó 1 %-a, melyek a következők:

Bágyogszovátért  Egyesület
Adószáma: 18151101-1-08

Bágyogszováti Községi Sportegyesület
Adószáma: 19881650-1-08

Jövő Iskolájáért Közhasznú Alapítvány
Adószáma: 18536340-1-08

Mttsz Lövészklub Bágyogszovát
Adószáma: 19106568-1-08

Rozmaring Hagyományőrző Néptánc Egyesület
Adószáma: 18336274-1-08

Szent Mária Magdaléna Alapítvány
Adószáma: 18535473-1-08

Vadászbál 2015
TakiJuve, 2015 február 05 csütörtök - 21:48:03 // Hozzászólás: 0


Bágyogszovát-Bodonhely Földtulajdonosok Vadászati Közössége 2015. január 31-én 
a Művelődési Házban rendezte meg a Vadászbált. Horváth László közös képviselő 
köszöntötte a vendégeket, a köszöntőt követően pedig a 2014. évi tevékenységről 
hallhattak beszámolót a jelenlévők. A szervezők bőséges, finom vacsoráról gondoskodtak. 
A vacsora után a táncparkett sem maradt üresen, 
a kiváló zenének és a táncos kedvű vendégeknek köszönhetően.

A vadászbálon készült képeket IDE kattintva megtekinthetik!


syn_gabor, 2015 január 13 kedd - 14:49:47 // Hozzászólás: 0


tudoszuro_1.png
tudoszuro_2.png


Óévbúcsúztató
TJ, 2015 január 01 csütörtök - 15:08:27 // Hozzászólás: 0


Az általános iskola és a Bágyogszovátért Egyesület az év utolsó napján most is megszervezte a hagyományos szilveszteri kocogást. Ezúttal a múvelődési ház és a bágyogi plébánia közötti szakasz volt az útvonal.  Útközben hangos dudálással, kolompolással tudatták a falubeliekkel; véget ért az óév, kezdődik valami új. A csikorgó hidegben kevesebb részvevővel, de annál nagyobb lelkesedéssel teljesítették a távot a kocogók. A plébánia épülete előtti téren forró tea és forralt bor várta a résztvevőket.

A kocogás képei megtekinthetők az alábbi linkre kattintva:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6099371935725457745


Nyugdíjas szilveszter
TJ, 2015 január 01 csütörtök - 14:44:39 // Hozzászólás: 0


Közösen búcsúzott az óévtől a bágyogszováti és a kónyi nyugdíjas klub. A vendéglátók ezúttal a bágyogszovátiak voltak. Az összejövetelen a két klubvezető értékelte a 2014-es évet, megköszönték a klubtagok, a támogatók munkáját. Az elfogyasztott vacsora után vidáman búcsúztatták 2014-et.

Az alábbi linkre kattintva megnézheti a rendezvény képeit:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6099364507355469697


syn_gabor, 2014 november 29 szombat - 20:03:32 // Hozzászólás: 01974-ben végeztek
TJ, 2014 november 24 hétfő - 22:40:22 // Hozzászólás: 0


Az általános iskola 40 éve végzett diákjai tartottak osztálytalálkozót. A rendezvényen megjelent Bognár Julianna egykori osztályfőnök is. A találkozón megemlékeztek elhunyt diáktársaikról, tanáraikról. Ez követően vidám anekdótázás zajlott a diákévekről, majd a vacsora után hajnalig tartó mulatság vette kezdetét. Dicséret illeti a három szervezőt, Horváth Erzsébetet, Molnár Erzsébetet és Vitéz Klárát, az osztálytalálkozó előkészítéséért, lebonyolításáért.

A találkozón készült képek megtekinthetők az alábbi linkre kattintva:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6085390101559476129


Elhunyt Görcs Tivadar
syn_gabor, 2014 november 13 csütörtök - 11:39:36 // Hozzászólás: 0


In memoriam Görcs Tivadar!
1924-2014
  
             

Megdöbbenve nézem a gyászjelentést, több száz bágyogszováti tanítója, Görcs Tivadar váratlanul elhunyt.
1990-ig tanított iskolánkban és addig szinte minden háború után iskolába járt gyermeket tanított, nevelt.
Az égi katedrára követte azon személyeket, akik hosszú időn keresztül egyengették községünk általános iskolás korú lányainak, fiainak útját. Szabó Istvánt és feleségét, Véghelyi Miklóst, Finta Alajost, Sárközy Lászlót, Mauer Sándort, Krémer Józsefet, Imre Istvánt, Szöllősi Imrénét. 
Micsoda névsor, te jó ég!
Persze gyermekként még nem így gondoltuk, de felnőttként tudjuk már, mit adtak ők nekünk.  
Görcs Tivadar 1924. június 16-án született Kóny községben, az elemi iskolát  is itt végezte, majd Győrben, a Gárdonyi Polgári Fiúiskolában tanult tovább. 1940-ben felvételizett a Tanítóképző Intézetbe és utolsó éves volt, mikor a háború vége felé Németországba került, mint levente. Az összeomlás Amstettben érte a hegyekben, ahol sátorban élt a többi fiatallal együtt. Itt tengődött 1945. április elejétől május 12-ig. Megpróbált megszökni, de az oroszok elfogták. Kalandos körülmények között, nagy szerencsével menekült meg a kaukázusi bányamunka elől.
 Októberre ért haza.
Visszaült az iskolapadba, hisz az utolsó vizsgák hiányoztak. 1946. márciusban vizsgázott. 1946-ban Bágyogon kezdte a tanítást és egészen 1984-ig (nyugdíjazásáig) tanított a bágyogszováti iskolában. (1990-ig még nyugdíjasként is).
Aktívan részt vett a falu közéletében, a rendszerváltásig végig tanácstagként, ill. 12 évig a megyei tanács tagjaként segítette a falu gyarapodását. Nagy szerepe volt az új kultúrház felépítésében és 28 évig vezette is azt. Irányításával kultúrcsoportok működtek, nagysikerű színházi előadások és más előadás sorozatok zajlottak a kultúrház falai között.
Iskolai oktató munkájában nagy figyelmet fordított a tehetséges gyermekek továbbtanulásra való ösztönzésére. Különösen szívén viselte az 1960-ban indult technikai oktatást, ezáltal a való életre nevelést. (1974-ben vezetésével a bágyogszováti iskolások képviselték Győr-Sopron megyét az országos mezőgazdasági és technikai versenyen, nagy sikerrel).
Igen nagy szerepe volt –Véghelyi Miklós igazgatóval egyetemben-, hogy 1980-ban új iskola épült a községben.
A községbe kerülésétől kezdve foglalkozott a falu történetével. Minden jelentősebb történést megörökített, idősebbeket meghallgatott, az elhangzottakat lejegyezte. Rengeteg tárgyi emlék, írásos dokumentum, fotó, fotómásolat gazdagítja gyűjteményét. Feldolgozta a II. világháború helyi történéseit, a községből származó hősi halottak emlékét könyv alakban örökítette meg. 
Munkássága elismeréseként a község Bágyogszovát díszpolgára címmel tüntette ki 2010-ben.  

Igazi tanító volt, de nem csak a tudományok átadásában, hanem magas szinten oktatta az emberi kapcsolatok fontosságát, a múlt megismerésének szükségességét. 
Gyakorlati ember volt magas felkészültséggel, alapossággal, műveltséggel. 
        
Kedves Tibi bácsi! 
Földi pályája ugyan véget ért, de szellemi hagyatéka itt marad szívünkben, eszünkben.         
Emlékét szeretettel megőrizzük, nyugodjék békében!   
 
 
                                                                                                                                                                             Torma József

 Görcs Tivadar temetése 2014. november 14-én 13 órakor lesz Bágyogszováton, a bágyogi temetőben. 
Előtte gyászmise a bágyogi templomban


Hubertus mise
TJ, 2014 november 11 kedd - 20:55:04 // Hozzászólás: 0


November 8-én tartotta hagyományos Szent Hubertus miséjét a Bágyogszovát-Bodonhely Földtulajdonosi Vadászati Közösség. Ezúttal a bágyogi templomban megtartott istentiszteleten Varga Balázs, a csornai Jézus Szíve templom plébános kért áldást a vadászatra, a vadászokra, a vadra.
Az istentiszteletet követő ebéden Horváth László a vadászati közösség elnöke köszöntötte a megjelenteket, a vadászokat, hozzátartozóikat és a meghívott vendégeket. Reményét fejezte ki, hogy a most kezdődő vadászati szezon is eredményekben gazdag, balesetmentes lesz, kérte ehhez valamennyi érintett lelkiismeretes hozzáállását.


Őszi elsőség
TJ, 2014 november 09 vasárnap - 23:16:51 // Hozzászólás: 0


Befejeződött az őszi szezon futballcsapatunknál. Együttesünk kiválóan menetelt, 12 mérkőzésből 9-et megnyert, háromszor döntetlent játszott, így veretlenül, első helyről várja a tavaszi folytatást.
Az őszi szezon utolsó találkozóján Szil csapata volt az ellenfél. Ezen a találkozón játékosaink sok helyzetet kihagytak, így a várt győzelem ezúttal elmaradt, 1:1 lett a vége. Dicséret illeti a játékosokat, az edzői pályáját most kezdő Nagy Pétert és mindazokat, akik hozzájárultak a félidős sikerhez.
Tartalék csapatunk is derekasan helytállt, utolsó meccsén 7:2-re nyert, míg az őszi szezon végén a harmadik helyen zárt.


Gratulálunk minden játékosnak, vezetőnek, hasonlóan jó folytatást várunk tavasszal!


IN MEMORIAM
TJ, 2014 október 27 hétfő - 00:11:19 // Hozzászólás: 0


IN MEMORIAM SZÖLLŐSI IMRÉNÉ!
1953-2014
 

61 évesen eltávozott közülünk, itt hagyott bennünket gondjainkkal, örömeinkkel, apró-cseprő ügyeinkkel.

A TANÁRNŐ, de én inkább azt mondom a TANÍTÓ!

Erzsi egész felnőtt életét a tanításnak, a tudás átadásának szentelte.
Bodonhelyen élte gyermekéveit és a szomszéd településen volt az első és egyetlen munkahelye. 1976-tól 36 éven keresztül generációkat tanított a Bágyogszováti  Általános Iskolában, melyet néhány éven keresztül igazgatóként is szolgált.

Hűséges társával  Imrével és két fiúgyermekével, később Gergely fia feleségével és az egy éve született unokával volt teljes a család boldogsága. A sors ajándéka, hogy megérhette unokája születését és figyelemmel kísérhette eszmélését.

A rá szabott sorsot hősiesen, türelemmel viselte és családjával együtt mindent megpróbált gyógyulásáért.  Sajnos az égiek másképp döntöttek. A gyilkos kór legyőzte szervezetét.

 Életében  példát mutatott  egyszerűségből, munkaszeretetből, hűségből.
Sokan keressük a követendő példát mások életében.

Erzsi élni akarása,  kitartása,  keménysége talán nekünk is követhető példa lehet!
  
Értékes tagja voltál a falu közösségének, örökké szeretettel gondolunk Rád!

Nyugodjál békében!
 
 
                                                                                                    Torma József
 

Szöllősi Imréné temetése 2014. október 28-án (kedden) 13 órakor lesz a bodonhelyi temetőben.
Előtte engesztelő szentmise a helyi templomban.


Önkormányzati választások Bágyogszováton - 2014
TJ, 2014 október 12 vasárnap - 22:37:43 // Hozzászólás: 0


Bágyogszováti polgármester választás eredménye
Jegyzőkönyv
A névjegyzékben lévő választópolgárok számaSzavazóként megjelent választópolgárok számaUrnában lévő, bélyegzőlenyomat nélküli szavazólapok számaUrnában lévő, lebélyegzett szavazólapok száma
ABCD
       1 111       585      0      585 
 
Érvénytelen, lebélyegzett szavazólapok számaÉrvényes szavazólapok száma
FG
     9       576 


1. Horváth László  - független - 378 szavazat (65,63 %)
2. Weller Márton István - független - 109 szavazat (18,92 %)
3. Tóth Zoltán - független - 85 szavazat (15,45%)

A választás eredményes!

Bágyogszováti egyéni listás választás eredménye
Jegyzőkönyv
A névjegyzékben lévő választópolgárok számaSzavazóként megjelent választópolgárok számaUrnában lévő, bélyegzőlenyomat nélküli szavazólapok számaUrnában lévő, lebélyegzett szavazólapok száma
ABCD
           1 111        585        0        585 
 
Érvénytelen, lebélyegzett szavazólapok számaÉrvényes szavazólapok száma
FG
       20        565 
 
SorszámA jelölt neveJelölő szervezet(ek)Kapott érvényes szavazatKépviselő
 1 Pongrácz AttilaFüggetlen jelölt 406 
 2 Kiss GáborFüggetlen jelölt 271 
 3 Csizmazia TiborFüggetlen jelölt 201  
 4 Takács TamásFüggetlen jelölt 331 
 5 Ézsely SzaniszlóFüggetlen jelölt 343 
 6 Boros JózsefFüggetlen jelölt 198  
 7 Kovács Péter TiborFIDESZ-KDNP 307 
 8 Tóth LászlóFüggetlen jelölt 263 
 9 Szabó Zsolt MiklósFüggetlen jelölt 229  
A választás eredményes

Az önkormányzat összetétele:
A jelölt neveJelölő szervezet(ek) 
Ézsely SzaniszlóFüggetlen jelölt 
Kiss GáborFüggetlen jelölt 
Kovács Péter TiborFIDESZ-KDNP 
Pongrácz AttilaFüggetlen jelölt 
Takács TamásFüggetlen jelölt 
Tóth LászlóFüggetlen jelölt Bágyogszovát középületeinek energetikai korszerűsítése
onkormanyzat, 2018 április 12 csütörtök - 11:48:12 // Hozzászólás: 0


infoblokk

Projekt megnevezése:

Bágyogszovát középületeinek energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma:

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00043

Kedvezményezett:

Bágyogszovát Község Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

63 941 910 Ft

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. július 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. szeptember 28.  

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK BÁGYOGSZOVÁT KÖZSÉG IDŐSEK BENTLAKÁSOS OTTHONÁNAK ÉPÜLETÉT

Bágyogszovát község önkormányzati tulajdonú épületének energetikai korszerűsítésére több mint 63 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A fejlesztés Bágyogszovát egyik meghatározó épületét érinti, amiben önként vállalt önkormányzati feladatként az idősek bentlakásos otthona működik. A 63,94 millió forintos beruházásnak köszönhetően Bágyogszovát Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási Szerződés megkötése megtörtént, a kivitelezés hamarosan elkezdődik, így már jövő év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézménnyel fog gazdagodni a Község. A projekt célja az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épület hőszigetelésének és nyílászáróinak korszerűsítése és kondenzációs kazán beépítése valósul meg. Bágyogszovát Község Önkormányzatának célja, hogy az uniós támogatásból finanszírozott középület korszerűsítése révén, a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás legyen elérhető a települési önkormányzat éves költségvetésében. A beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is. A projekt hosszú távú közvetett hatása, hogy a településképet meghatározó épület homlokzati felújítása fenntartható módon megvalósul. A település költségvetésében az energetikai megtakarítás révén költségvetési forrás szabadul fel, amit egyéb közösségi célú fejlesztésekre fordíthat. További közvetett eredmény, hogy a települési önkormányzat példát tud mutatni a településen élőknek a fenntartható, megújuló energiaforrásokra épülő működés terén, ezáltal segíti a jó gyakorlatok elterjedését, ami további fosszilis energiafelhasználás és károsanyag kibocsátás csökkenést eredményez. 
 
 
2018. június 29-én aláírásra került a vállalkozási szerződés, a munkaterület átadás 2018. július 3. napján megtörtént. A munkálatok várhatóan 2018. október 30-ig megvalósulnak.


Adó 1 %-a
TJ, 2017 május 04 csütörtök - 19:14:05 // Hozzászólás: 0


Tisztelt Honlaplátogatók!
Kedves Bágyogszovátiak!
Kedves Elszármazottak!

A felajánlható adó 1 %-nak Bágyogszovátra történő juttatását kérjük mindazoktól, akiknek fontos, hogy ezzel a lehetőséggel helyi célok megvalósítását támogassuk.

Községünkben öt szervezetnek adható az adó 1 %-a, melyek a következők:

Bágyogszovátért  Egyesület
Adószáma: 18151101-1-08

Bágyogszováti Községi Sportegyesület
Adószáma: 19881650-1-08

Jövő Iskolájáért Közhasznú Alapítvány
Adószáma: 18536340-1-08

Mttsz Lövészklub Bágyogszovát
Adószáma: 19106568-1-08

Rozmaring Hagyományőrző Néptánc Egyesület
Adószáma
: 18336274-1-08


Oldal:   <<        >>  
Régebbi hírek:
Találkozó 45 év után TJ @ (okt 12 : 00:42) (Egyéb)
syn_gabor @ (okt 08 : 23:53) (Egyéb)
Osztálytalálkozók TJ @ (szept 23 : 00:20) (Egyéb)
syn_gabor @ (szept 11 : 18:18) (Egyéb)
Tájházzal gazdagodott községünk TJ @ (aug 21 : 00:04) (Egyéb)
Tizenegyeseken múlt TJ @ (aug 11 : 21:52) (Egyéb)
Emléktorna TakiJuve @ (júl 26 : 23:49) (Egyéb)
Községi sport TJ @ (júl 23 : 23:36) (Egyéb)
Káposztafesztivál negyedszer TakiJuve @ (júl 06 : 17:13) (Egyéb)
Flabélos Bágyogszováton is! TJ @ (júl 04 : 20:50) (Egyéb)
Befejeződött a tanév TJ @ (jún 30 : 10:21) (Egyéb)
30 éve ballagtak el az iskolában TJ @ (jún 30 : 00:21) (Egyéb)
syn_gabor @ (jún 25 : 12:06) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (jún 18 : 00:33) (Egyéb)
Gratulálunk! TJ @ (jún 17 : 23:36) (Egyéb)
Házigazdák voltunk TJ @ (jún 04 : 00:51) (Egyéb)
Bérmálás Bágyogszováton TJ @ (máj 30 : 22:57) (Egyéb)
50 éve találkoztak TJ @ (máj 23 : 00:54) (Egyéb)
Szemétgyűjtés TJ @ (máj 11 : 00:54) (Egyéb)
Fogathajtás TJ @ (máj 04 : 00:30) (Egyéb)
III. Bágyogszováti Borverseny TJ @ (ápr 15 : 22:43) (Egyéb)
Asztalitenisz TJ @ (febr 22 : 23:37) (Egyéb)
1 % adó TJ @ (febr 18 : 23:30) (Egyéb)
ÖK. választás létszám syn_gabor @ (febr 16 : 23:29) (Egyéb)
Országos döntőn iskolásaink TJ @ (febr 11 : 23:09) (Egyéb)
syn_gabor @ (febr 10 : 22:06) (Egyéb)
syn_gabor @ (febr 10 : 22:05) (Egyéb)
Búcsú Csík Miklóstól TJ @ (febr 09 : 18:59) (Egyéb)
Vadászbál TJ @ (febr 07 : 22:37) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (jan 07 : 20:57) (Egyéb)
Lassú járművek vizsgáztatása TJ @ (jan 06 : 23:07) (Egyéb)
Jubiláló házastársak TJ @ (jan 03 : 20:51) (Egyéb)
Évbúcsúztató TJ @ (jan 01 : 23:08) (Egyéb)
Szilveszteri kocogás TJ @ (jan 01 : 16:27) (Egyéb)
syn_gabor @ (dec 23 : 18:47) (Egyéb)
Veretlenül, pontveszteség nélkül TJ @ (dec 04 : 20:35) (Egyéb)
Félidőben a dobogón TJ @ (nov 29 : 22:49) (Egyéb)
Hubertus mise TJ @ (nov 21 : 23:29) (Egyéb)
Kenyérsütés TJ @ (nov 21 : 23:16) (Egyéb)
Osztálytalálkozók TJ @ (nov 21 : 22:51) (Egyéb)
Szociális tüzifa értesítés syn_gabor @ (nov 16 : 15:25) (Egyéb)
Díszoklevél syn_gabor @ (okt 28 : 13:31) (Egyéb)
Itthon vagy - Magyarország syn_gabor @ (okt 16 : 00:29) (Egyéb)
Idősek napja - 2013. syn_gabor @ (okt 14 : 23:18) (Egyéb)
Állás syn_gabor @ (okt 07 : 18:41) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (szept 29 : 22:54) (Egyéb)
M85 autóút syn_gabor @ (szept 16 : 13:21) (Egyéb)
Augusztus 20. syn_gabor @ (aug 20 : 12:41) (Egyéb)
Aranyérmes focisták TJ @ (jún 16 : 20:23) (Egyéb)
Sportsikerek TJ @ (jún 10 : 23:58) (Egyéb)
Találkozó a 45. évfordulón TJ @ (jún 10 : 23:43) (Egyéb)
10 és 15 éves osztálytalálkozó TJ @ (jún 10 : 23:35) (Egyéb)
Tűzoltóverseny - 2013. TJ @ (jún 10 : 22:36) (Egyéb)
Tanárok, tanítók találkozója TJ @ (máj 19 : 22:58) (Egyéb)
Házi komposztálás TJ @ (máj 13 : 08:28) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (máj 06 : 22:07) (Egyéb)
Búzaszentelés TJ @ (ápr 28 : 23:02) (Egyéb)
Lőtérátadó ünnepség TakiJuve @ (ápr 27 : 10:41) (Egyéb)
Zumba Bágyogszováton TakiJuve @ (ápr 26 : 19:28) (Egyéb)
Virtuális séta Bágyogszováton TakiJuve @ (ápr 23 : 19:46) (Egyéb)
Szemétszedés TJ @ (ápr 21 : 09:52) (Egyéb)
KÖZLEMÉNY onkormanyzat @ (ápr 19 : 12:31) (Egyéb)
ÉRTESÍTÉS onkormanyzat @ (ápr 16 : 11:50) (Egyéb)
Számítógépes tanfolyam felnőtteknek TJ @ (ápr 11 : 23:24) (Egyéb)
II. Bágyogszováti Borverseny TJ @ (ápr 08 : 23:48) (Egyéb)
ÁLLÁSHÍRDETÉS onkormanyzat @ (ápr 07 : 08:42) (Egyéb)
Elbúcsúzott a jegyző TJ @ (márc 29 : 00:27) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (márc 21 : 22:08) (Egyéb)
Levelesláda Robi @ (márc 18 : 18:44) (Egyéb)
Asztalitenisz verseny TJ @ (márc 13 : 22:55) (Egyéb)
SIKERES PÁLYÁZAT onkormanyzat @ (márc 12 : 14:33) (Egyéb)
Pályázat syn_gabor @ (márc 12 : 14:17) (Egyéb)
Nőnap TJ @ (márc 10 : 17:08) (Egyéb)
ÁLLÁSHiRDETÉS onkormanyzat @ (febr 13 : 16:50) (Egyéb)
Iskolai sportsiker TJ @ (febr 11 : 18:58) (Egyéb)
Családfakutatás Robi @ (febr 07 : 20:51) (Egyéb)