Log directory is not writable - please CHMOD e107_plugins/log/logs to 777
 
 
Főmenü
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
Vendégek: 15
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 211, legújabb: hmate
Dátum / Idő
 
Számláló
Ma
Összesen: 1
Egyedi: 1

Legtöbb
Összesen: 1
Egyedi: 1

Oldal ...
Összesen: 1
Egyedi: 1
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljmetál
dec 07 : 20:47
http://metalos.hupont.hu/53/bemutatkozas

Ha van kedvetek nézzétek meg !


Bné Jácinta
dec 23 : 20:21
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
https://www.youtube.com/watch?v=xP7h5ndp5w0


anyuci
okt 13 : 08:28
Gratulálunk Polgármester Úr! További munkájához:-Sok sikert,Erőt,Egészséget Kívánunk! Szabó Erika és családja


Tibi
júl 02 : 22:21
A Rozmaring H.N.E. műsora a káposzta fesztiválon 16 órakor kezdődik!!!


mester
jún 24 : 10:30
Tisztelettel kérdezem, mikor lesz megtekinthető a káposzta fesztivál programja?


Tibi
júl 28 : 14:01
"A bágyogi kút már használható !"


Tibi0525
júl 10 : 22:01
a bágyogi "artézi" kút miért nem használható??? többen is megálltak már előtte , de hiába nyomkodják víz nem jön belőle, tudja valaki az okát?


metál
dec 06 : 18:49
Helló !

Köszönöm Zsolti hogy gondoltál rám. Ma megkaptam a Söralátéteket !
Ilyenek még nincsenek !
Meg egyszer nagyon szépen köszönöm !
Üdv: Jóska


Kisgomb
ápr 20 : 14:09
Újra kézilabda!!!! Már alig várom, úgyhogy újra énekelhessük a lelátókról, hogy "Újra itt a szombat este, dübögnek a dobok..." Hajrá csajok!!!!


metál
jan 26 : 19:40
Megtaláltam a jelszót !
Köszi akkor nem kérek másikat !


Hajni
jan 01 : 17:45
Kívánok én hitet , kedvet,
Szép szerelmet, hű türelmet.
Utakhoz fényt, csodát, álmot.
Békességet, boldogságot.
Szép szavakat és égre kéket.
Emberarcú emberséget.
Verseket, célt, igazságot.
Daltól derűs , jobb világot.
Bokrok mellé társnak fákat.
Napfényt , amely el nem fárad.
Tekintetet szembenézve.
Éjt, meg nappalt soha félve.
Kézfogásos tiszta csöndet.
És mosolyból minél többet !!


metál
dec 31 : 17:15

Kitartó hétfőt,
Pompás keddet,
Mesés szerdát,
Örömteli csütörtököt,
Hálás pénteket,
Nyugodalmas szombatot és
Boldog vasárnapot

kívánok Nektek az új esztendőre !enemy
dec 26 : 08:02
Csatlakozom Jácintához én is.Szeretett falum lakóinak és minden volt bágyogszovátinak áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!Szabó Péter


Bné Jácinta
dec 24 : 18:17
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2aDaDVlvQ


István atya
nov 11 : 09:20
A november 26-i Jézus Anyja, Mária című oratóriumra mindenkit szeretettel várunk. Ízelítőül belehallgathatsz az alábbi linken: http://plebania.net/kephangtar/hallgat.php?zid=18
Időjárás
Bannerek

szechenyi_terv.png
Széchenyi
Hulladékgazdálkodás
Élelmiszerbank

Bágyogszovát Község Önkormányzatát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.
Horváth Ferenc emléktorna
TJ, 2015 július 28 kedd - 23:18:03 // Hozzászólás: 0


Kilencedik alkalommal emlékezett Bágyogszovát község egykori szülöttére Horváth Ferencre, az Alcufer csoport alapítójára.
A hagyományos futballtornát községünk önkormányzata és sportegyesülete közösen rendezte a Gyirmót FC-Győr egyesülettel. Az eseményen jelen volt Horváth Ferenc özvegye és fiai, valamint családtagjaik is.
Horváth László polgármester és Ézsely Szaniszló sportegyesületi elnök emlékezett Horváth Ferenc Bágyogszováthoz való örökös kötődésére. Köszönetet mondtak az utódoknak, hogy ezt a kötődést folyamatosan erősítik.
Horváth Ernő és Horváth Ferenc hozzászólásukban további támogatásukról biztosították a sportkört és a községet, reményüket fejezték ki, hogy a jubileumi tizedik tornán NB I-es csapattal vesznek részt. Ígéretet tettek, hogy az épülő gyirmóti stadion miatt felszabaduló lelátókról a jövő évi tornán már bágyogszovátiak szurkolhatnak itt helyben.
Szabó Zoltán az 1975-ös bajnokcsapat tagja emlékezett a negyven évvel ezelőtti eseményekre, amikor Bágyogszovát futballcsapata aranyérmet szerzett a járási bajnokságban.
Az emléktornán először Bágyogszovát-Farád, majd a Gyirmót-Ajka mérkőzést bonyolították le. Az előbbin a vendégek 4:3-ra győztek, a második találkozón a Gyirmót együttese 2:1-re verte a vendégeket. A kánikulai melegben nagyon kevesen voltak (különösen az első találkozón), majd az NB II-es meccsen már megnövekedett a nézők száma.
A mérkőzések után a helyiek látták vendégül a torna résztvevőit. Ki kell emelni Mészáros Sándor önzetlenségét, aki már sokadik alkalommal biztosította (és főzte meg) a finom vacsora alapanyagát.
Összességében a torna színvonala, a rendezés méltó volt Horváth Ferenc emlékének.

Káposztafesztivál 2015
TakiJuve, 2015 július 18 szombat - 17:03:22 // Hozzászólás: 0


Gazdag kínálat fogadta az V. Bágyogszováti Káposztafesztivál vendégeit az idei évben is. Az önkormányzat két helyszínen, a művelődési ház udvarán és a tájházban szervezett programokat. Mindkét helyen széles szórakozási lehetőség várta a község fiatal és idősebb lakosait, de amint az már megszokottá vált, nagyon sokan jöttek a délutáni, esti műsorszámokra környékbeli községekből, sőt egészen távoli helységekből is. Legkorábban a főzőcsapatok kezdtek (összesen 12 főzőedényben rotyogott az étel), majd légpuskás lövészet és népi mesterségek bemutatója vette kezdetét. A főzőversenyen Kovács Tamás babos káposztáját ítélte a zsűri a verseny legjobbjának, míg a lövészet egyes számait Szabó Eszter (női felnőtt), Kovács Gábor (ifjúsági) és Farkas Tibor (férfi felnőtt) nyerték. A futballpályán focitorna zajlott kicsiknek, majd a hagyományos Bágyogszovát-Bősárkány önkormányzati összecsapás és az Ifjúsági Klub-Horváth család presztízstalálkozót bonyolították le. Ezzel párhuzamosan gyermekek számára ügyességi sportversenyek, kézműves foglalkozások zajlottak, lányoknak csillám tetkók készültek, sőt az ügyesebbek segítséggel mézeskalács díszeket készíthettek. Az iskola udvarán ugráló vár, kosaras hinta, pónicikli várta a gyerekeket. Akit érdekelt, lovas kocsival utazhatott a tájházhoz, ahol fafaragásról, csipkekészítésről hallhatott tájékoztatót, láthatott gyakorlati bemutatót. A délutáni ünnepélyes megnyitó után a Starlight Dance Egyesület új koreográfiát mutatott be, melyben különböző generációk táncoltak. Énekelt a nyugdíjas klubunk kórusa, játszott a citerazenekar, nagy sikert aratott a Rozmaring néptánccsoport. Az ún. „húzó nevek” műsora előtt a Szórádi Trió játszott, majd a tombolatárgyak nagy száma miatt jó hosszan tartott a tombolanyeremények kisorsolása. Ezt követte a Kossuth-díjas Kovács Kati műsora. Erre már egyre nagyobb tömeg lepte el a nagy sátort és környékét, amely később egyre növekedett. A 3+2 együttes a mulatós zene klasszikusainak mondhatók, tetszett is az erre fogékony tömegnek. Az Intim Torna Illegál élő koncertje nagy sikert aratott a fiatalok körében, ahogy az azt követő Akusztik 69 zenekar bálja is.
 


syn_gabor, 2015 július 17 péntek - 15:23:21 // Hozzászólás: 0


anyakonyv.png


Kézilabdás találkozó
TJ, 2015 június 22 hétfő - 02:03:16 // Hozzászólás: 0


Az 1995-ös bajnokcsapat győzelmére emlékeztünk június 20-án. Az aranykezű lányok két évtizeddel ezelőtt Bágyogszovát sporttörténetének legnagyobb bravúrját hajtották végre, amikor egyedüli kisközségként az országban aranyérmet szereztek az NB II-es női mezőnyben.
A találkozó szervezői meghívták mindazokat, akik az '50-es évek végétől napjainkig sokat tettek a község kézilabda sportjáért.
A délutáni sírkertekben történő megemlékezéseken is sokan voltak, majd az esti találkozót 61 fő tisztelte meg jelenlétével. Egykori játékosok, vezetők, támogatók, önkormányzati és sportköri vezetők.
A programot színvonalas kultúrális műsor vezette be, majd visszaemlékezések sora szólt az elmúlt évtizedekről. A találkozó helyszínén egykori kézilabdás felszerelések, oklevelek, újságcikkek, filmvetítések idézték fel a község kézilabda múltját.

A találkozó szervezői voltak: Gombás Gyuláné, Horváth Mária, Kiss Ágnes, Kovács Józsefné, Nagyné Kovács Edit, Szabó Ilona, Szabó Szilveszterné, Torma József, Zsédely-Torma Annamária.
Az alábbi sorra kattintva nézhetők meg a rendezvény képei:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6162980205646936481


Siker a tűzoltóversenyen
TJ, 2015 június 18 csütörtök - 00:19:22 // Hozzászólás: 0


A 2015-ös évet új parancsnokkal kezdte a Bágyogszováti Önkéntes Tűzoltó Egyesület Kálmán Zoltán személyében. Nagy lendülettel vetette bele magát a csapatok megszervezésébe és gyakorlatok lebonyolításába. Természetesen köszönet illeti a rangidős csapattagok segítő munkáját is.
Az I. fokozatú Körzeti Tűzoltóversenynek idén Szilsárkány adott helyszínt. Az első időpontot (május 23-át) a rossz időjárás miatt, június 13-ra tették át.
Az idei évben 5 csapattal nevezhetett egyesületünk. A sok gyakorlás meghozta eredményét, mivel mindegyik csapat nagyon szépen szerepelt.
Eredményeink: Ifjúsági fiú rajunk "B" versenykategóriában III. helyezést értek el.
Felnőtt férfi rajunk "C" versenykategóriában II. helyezett lett, összetett versenyben II. helyezést szerzett.
Gyermek lány rajunk "A" versenykategóriában I. helyezést szerzett. Ezzel esélyt kaptak a megyei versenyen való részvételre.
Felnőtt női versenyzőink "C" versenykategóriában II. helyezést szereztek.
Gyermek fiú rajunk "A" versenykategóriában IV. helyezést szereztek.
Köszönet minden versenyzőnek a lelkiismeretes felkészülésért és versenyzésért, továbbá azoknak, akik valamilyen úton-módon segítették a felkészülésünket, és szurkoltak mind itthonról, mind a helyszínen a pálya széléről!
 
Hajrá Bágyogszovát!
                                                                                                                         
Simonné Molnár Anita

Képek a versenyről:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6161468661040781745


Aranyérmet szereztek tekéseink
TJ, 2015 június 08 hétfő - 10:07:57 // Hozzászólás: 0


Ritkán fordul elő, hogy veretlenül, pontveszteség nélkül szerez egy csapat aranyérmet.
A bágyogszováti Queen vendéglő együttesének sikerült ez a bravúr. A kapuvári Bor-Patika által szervezett amatőr tekebajnokság 2014-2015-ös idényében mind a tizennyolc meccsét megnyerték.

Gratulálunk a csapat tagjainak;
Darázsdi Gézának, Eszes Bélának, Göncz Tibornak, Karmazsin Józsefnek, Karvalics Erzsébetnek, Kálmán Bertalannak, Kovács Tamásnak, Talabér Attilának, Torma Józsefnek, Visy Gábornak!


A bajnokság végeredménye:

1. Queen vendéglő 36 pont
2. Vitnyéd 25 pont
3. Erdészet 23 pont
4. Sopronnémeti 23 pont
5.Jobb Dáma 20 pont
6, E.ON 19 pont
7. Patikusok 15 pont
8. Rendőrség 11 pont
9. Pici Taxi 4 pont
10. Met-na 4 pont


Osztálytalálkozó
TJ, 2015 május 17 vasárnap - 22:35:40 // Hozzászólás: 0


1954-55-ben végeztek általános iskolánkban azok a tanulók, akik most tartották 60 éves osztálytalálkozójukat. A két osztályban 77 tanuló volt, az eltelt idő alatt sajnos 22-en már elhunytak, mint ahogy tanáraik és osztályfőnökük, Görcs Tivadar is.
A hatvan év alatt sokan kerültek az ország vagy a nagyvilág különböző pontjaira, de akik tudtak, a hívó szóra eljöttek a régi társak közé. Összesen 26 osztálytárs és házastársaik ünnepeltek.
Szeretettel emlékeztek egykori iskolájukra, tanáraikra, örömmel látták viszont egymást.
Köszönetet mondtak a három szervezőnek; Hofstetter Nándornénak, Nagy Lajosnénak és Turner Gyulánénak.

Az alábbi linken nézhetők meg a képek:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6152199887662858433


Osztálytalálkozó
TJ, 2015 május 17 vasárnap - 21:37:09 // Hozzászólás: 0


Az általános iskola 2000-ben végzett 13 tanulója tartotta 15 éves osztálytalálkozóját május 16-án községünkben.
A gyülekezés után Bodonhelyen emlékeztek meg az elhunyt igazgatónőről, majd az egykori általános iskolában tartottak rendkívüli osztályfőnöki órát.

Ezt követően vidám hangulatban elevenítették fel általános iskolás éveiket, csínytevéseiket, számoltak be egymásnak az eltelt másfél évtizedről.

A találkozót megtisztelte jelenlétével egykori osztályfőnökük Kovácsné Szuttai Mária és férje, valamint Németh Józsefné tanítónő és Berta Károly tanító.
Köszönet Szabó Krisztina és Nagy Viktor szervezőknek!

Az alábbi sorra kattintva képeket nézhetünk az osztálytalálkozóról:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6149935985648210769


Szemétgyűjtés
TJ, 2015 május 09 szombat - 10:56:58 // Hozzászólás: 0


A Bágyogszovátért Egyesület 2007 óta kilencedik alkalommal hívta mindazokat szemétgyűjtésre, akik fontosnak érzik környezetünk megtisztítását, rendbetételét, a környezettudatos gondolkodás elterjedését. Elöljáróban leszögezhetjük, hogy nincs okunk nagy dicsekvésre, de talán nem is vagyunk az utolsók között azon a téren, hogy melyik település és környéke a legszennyezettebb.
Hívásunkra összesen 17 fő jelentkezett, akik kitakarították a községtábla és a 85-ös főút közti bekötőút mindkét oldalát, az autóbuszforduló környékét és megszüntették az ott található kaotikus állapotokat. Az időpont nem volt a legkedvezőbb, hisz erre az időszakra már olyan magas az aljnövényzet, hogy nehéz megtalálni az eldobott szemetet, de az országos akcióhoz csak május 15-17 között lehetett csatlakozni.
Az viszont elgondolkodtató, hogy egy család kivételével senki nem gondolta úgy, hogy gyermekével közösen eljön közénk, egyetlen középiskolás és fiatal felnőtt sem gondolta úgy, hogy a természet megóvásához ő is hozzájáruljon ezen a módon és a néptánccsoport, valamint a lövészklub néhány képviselőjén kívül a községben működő szervezeteink sem aktivizálták magukat.
Pedig egy dolgot biztosan állíthatunk, aki egyszer összeszedi mások szemetét, az egészen biztos, hogy maga sosem lesz szemetelő és egyetlen hasznosan töltött nap a természet védelmében, többet jelent, mint száz papírra fektetett intézkedési terv.

Akik május 16-án önkéntes munkával tisztították környezetünket:
Boros József, Csigi László, Darázsdi Zsolt, Eszes Béla, Gombás Zsolt, Hitter Gergő, Hitter Imre, Hitterné Berkes Krisztina, Kasza István, Kovács Ferenc, Oláh Zoltán, Szűcs Gábor, Takács Csaba, Torma József, Zsédely István, Zsédely Zoltán, Zsédely-Torma Annamária.
Külön köszönet a technikai feltételek biztosításáért
Darázsdi Zsoltnak, Takács Csabának, Torma Józsefnek, Zsédely Zoltánnak.

                                                                                                        B
ágyogszovátért Egyesület

Az alábbi linkre kattintva a szemédszedésről készült képek nézhetők meg:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6149916379589966545


Anyák napja 2015
TakiJuve, 2015 május 05 kedd - 21:54:29 // Hozzászólás: 0


Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.
 
Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére.
 
Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra ajándékként elkészítették az anyák süteményét.
 
Az Egyesült Államokban először 1872-ben ünnepelték meg Bostonban az anyák napját, Julia Ward Howe segítségével.
 
Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az Anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották. 
 
A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az Anyák napja országos bevezetésére. A szervezet lapjában így írtak a napról: „Felkérjük a mélyen tisztelt Tanárelnököket, hogy május első vasárnapján tartandó «Anyák napját», ezt a gyönyörű ünnepet, szeretettel alakítsák ki növendékeik lelkében, amelynek pedagógiai, jellemképző ereje messze túlhaladja egy-egy család körét és a nemzetnevelés erkölcsnemesítő munkájába kapcsolódik.”
 
A bágyogszováti édesanyákat és nagymamákat május első vasárnapján műsorral köszöntötték a település óvodájába és iskolájába járó gyerekek. Horváth László polgármester meleg szavakkal köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat. Az óvodások és iskolások tánccal, kedves kis jelenetekkel készültek, verseket mondtak, énekeltek. A meghatott édesanyák, nagymamák könnyes szemmel tapsoltak és ölelték magukhoz gyermekeiket, unokáikat, amikor műsor végén az óvodában, iskolában készült kis ajándékukat átadták.Ballagás
TJ, 2015 május 03 vasárnap - 23:22:47 // Hozzászólás: 0


Elbúcsúztak végzős középiskolásaink az alma matertől. Az iskolák igyekeztek tudással, szilárd hittel és sok szép emlékkel megtölteni a diákok képzeletbeli tarisznyáját, és így bocsátották őket útjukra. A legtöbb helyen hagyomány, hogy ballagáskor körbejárják az épületeket és énekszóval búcsúznak a diákok az osztálytermektől
 
Községünkben 17 tanuló végzett az általános iskolában négy évvel ezelőtt (rábapordányi és bodonhelyi tanulókkal együtt), most a megye különböző középiskolájában 10 bágyogszováti énekelte a ballagási énekeket.

Hétfőn magyarból, kedden matematikából, szerdán pedig történelemből kell írásban számot adniuk tudásukról. Ahogy szokták mondani; minden földinek kívánunk egy kalappal ....

Néhány ballagással kapcsolatos kép a szöveg alatti linkre kattintva megnézhető. (Amennyiben az info@bagyogszovat.hu címre ballagással kapcsolatos képet kapunk, szívesen megosztjuk a honlap látogatóival!)

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6144753126618690993


Borverseny
TJ, 2015 március 25 szerda - 22:45:03 // Hozzászólás: 0


33 borosgazda 60 bormintáját vizsgálta meg a bíráló bizottság a IV. alkalommal meghirdetett Bágyogszováti Borversenyen. Örvendetes, hogy a helyi gazdákon kívül 11-en a járás vagy a járást körülvevő településekről neveztek. A versenyt meghirdető és lebonyolító Bágyogszovátért Egyesület szervezői (Horváth Béla, Horváthné Németh Mária, Horváth Miklós, Karmazsin József, Takács Zsolt, Torma József , Zsédely-Torma Annamária) alapos munkát végeztek. A rendezvény előkészítettségében, lebonyolításában egyenrangú volt, vagy egyes elemiben felülmúlta a más területeken szervezett hasonló versenyeket, jelentette ki a Keszthelyi Borlovagrend tagja Dr. Németh Ferenc (aki a bíráló bizottságot vezette) és Horváth Ferenc a Somlói Borlovagrend kancellárja, aki szintén jelen volt az eseményen.
Bágyogszovát legjobb vörösborát Karmazsin József, legjobb fehérborát Őri Róbert hozta bírálatra, míg az egész verseny legjobb vörösborát Vitéz Jenő, legjobb fehérborát Horváth Attila mutatta be.
A színvonalas kultúrális programok méltóak voltak az egész rendezvényhez, a hivatalos program végeztével a szépszámú közönség hajnalig szórakozott a bor bágyogszováti ünnepén.


A rendezvény képei megtekinthetők:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6136996037138106817Sportfejlesztési Program
syn_gabor, 2015 március 23 hétfő - 18:51:00 // Hozzászólás: 0Hobbi rovat
Robi, 2015 március 18 szerda - 00:47:24 // Hozzászólás: 0


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét a már régóta működő hobbi rovatunkra, melyben érdekes szabadidős tevékenységeket, gyűjteményeket mutatunk be weblapunk korlátai között. Tesszük mindezt kedvcsinálásból, a hasonló érdeklődési körűek kapcsolatának elősegítése céljából, lakosaink iránti büszkeségből, és egymás ezáltal is történő megismerése érdekében.
Folytatjuk sorozatunkat, melyben egy olyan bágyogszováti személy munkáit mutatjuk be, aki szabadidejében rendkívül változatos, szemet gyönyörködtető alkotásokat hoz létre.
Jó, hogy ilyen emberek is élnek köztünk, akik nagyon szerényen, inkább csak egy szűkebb körnek megmutatva végzik munkájukat.
Szeretnénk, ha a világhálón keresztül minél szélesebb közönség megismerné Ildikó tevékenységét is.

Szeretettel ajánljuk Darázsdi Gézáné munkáit mindenki figyelmébe, melyekről ide kattintva tájékozódhatunk!


Adó 1 %
TJ, 2015 február 19 csütörtök - 18:50:37 // Hozzászólás: 0


Tisztelt Honlaplátogatók!
Kedves Bágyogszovátiak!
Kedves Elszármazottak!

A felajánlható adó 1 %-nak Bágyogszovátra történő juttatását kérjük mindazoktól, akiknek fontos, hogy ezzel a lehetőséggel helyi célok megvalósítását támogassa!

Községünkben hat szervezetnek adható az adó 1 %-a, melyek a következők:

Bágyogszovátért  Egyesület
Adószáma: 18151101-1-08

Bágyogszováti Községi Sportegyesület
Adószáma: 19881650-1-08

Jövő Iskolájáért Közhasznú Alapítvány
Adószáma: 18536340-1-08

Mttsz Lövészklub Bágyogszovát
Adószáma: 19106568-1-08

Rozmaring Hagyományőrző Néptánc Egyesület
Adószáma: 18336274-1-08

Szent Mária Magdaléna Alapítvány
Adószáma: 18535473-1-08

Vadászbál 2015
TakiJuve, 2015 február 05 csütörtök - 21:48:03 // Hozzászólás: 0


Bágyogszovát-Bodonhely Földtulajdonosok Vadászati Közössége 2015. január 31-én 
a Művelődési Házban rendezte meg a Vadászbált. Horváth László közös képviselő 
köszöntötte a vendégeket, a köszöntőt követően pedig a 2014. évi tevékenységről 
hallhattak beszámolót a jelenlévők. A szervezők bőséges, finom vacsoráról gondoskodtak. 
A vacsora után a táncparkett sem maradt üresen, 
a kiváló zenének és a táncos kedvű vendégeknek köszönhetően.

A vadászbálon készült képeket IDE kattintva megtekinthetik!


syn_gabor, 2015 január 13 kedd - 14:49:47 // Hozzászólás: 0


tudoszuro_1.png
tudoszuro_2.png


Óévbúcsúztató
TJ, 2015 január 01 csütörtök - 15:08:27 // Hozzászólás: 0


Az általános iskola és a Bágyogszovátért Egyesület az év utolsó napján most is megszervezte a hagyományos szilveszteri kocogást. Ezúttal a múvelődési ház és a bágyogi plébánia közötti szakasz volt az útvonal.  Útközben hangos dudálással, kolompolással tudatták a falubeliekkel; véget ért az óév, kezdődik valami új. A csikorgó hidegben kevesebb részvevővel, de annál nagyobb lelkesedéssel teljesítették a távot a kocogók. A plébánia épülete előtti téren forró tea és forralt bor várta a résztvevőket.

A kocogás képei megtekinthetők az alábbi linkre kattintva:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6099371935725457745


Nyugdíjas szilveszter
TJ, 2015 január 01 csütörtök - 14:44:39 // Hozzászólás: 0


Közösen búcsúzott az óévtől a bágyogszováti és a kónyi nyugdíjas klub. A vendéglátók ezúttal a bágyogszovátiak voltak. Az összejövetelen a két klubvezető értékelte a 2014-es évet, megköszönték a klubtagok, a támogatók munkáját. Az elfogyasztott vacsora után vidáman búcsúztatták 2014-et.

Az alábbi linkre kattintva megnézheti a rendezvény képeit:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6099364507355469697


syn_gabor, 2014 november 29 szombat - 20:03:32 // Hozzászólás: 0Oldal:   <<        >>  
Régebbi hírek:
1974-ben végeztek TJ @ (nov 24 : 22:40) (Egyéb)
Elhunyt Görcs Tivadar syn_gabor @ (nov 13 : 11:39) (Egyéb)
Hubertus mise TJ @ (nov 11 : 20:55) (Egyéb)
Őszi elsőség TJ @ (nov 09 : 23:16) (Egyéb)
IN MEMORIAM TJ @ (okt 27 : 00:11) (Egyéb)
Adó 1 %-a TJ @ (máj 04 : 19:14) (Egyéb)
Találkozó 45 év után TJ @ (okt 12 : 00:42) (Egyéb)
syn_gabor @ (okt 08 : 23:53) (Egyéb)
Osztálytalálkozók TJ @ (szept 23 : 00:20) (Egyéb)
syn_gabor @ (szept 11 : 18:18) (Egyéb)
Tájházzal gazdagodott községünk TJ @ (aug 21 : 00:04) (Egyéb)
Tizenegyeseken múlt TJ @ (aug 11 : 21:52) (Egyéb)
Emléktorna TakiJuve @ (júl 26 : 23:49) (Egyéb)
Községi sport TJ @ (júl 23 : 23:36) (Egyéb)
Káposztafesztivál negyedszer TakiJuve @ (júl 06 : 17:13) (Egyéb)
Flabélos Bágyogszováton is! TJ @ (júl 04 : 20:50) (Egyéb)
Befejeződött a tanév TJ @ (jún 30 : 10:21) (Egyéb)
30 éve ballagtak el az iskolában TJ @ (jún 30 : 00:21) (Egyéb)
syn_gabor @ (jún 25 : 12:06) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (jún 18 : 00:33) (Egyéb)
Gratulálunk! TJ @ (jún 17 : 23:36) (Egyéb)
Házigazdák voltunk TJ @ (jún 04 : 00:51) (Egyéb)
Bérmálás Bágyogszováton TJ @ (máj 30 : 22:57) (Egyéb)
50 éve találkoztak TJ @ (máj 23 : 00:54) (Egyéb)
Szemétgyűjtés TJ @ (máj 11 : 00:54) (Egyéb)
Fogathajtás TJ @ (máj 04 : 00:30) (Egyéb)
III. Bágyogszováti Borverseny TJ @ (ápr 15 : 22:43) (Egyéb)
Asztalitenisz TJ @ (febr 22 : 23:37) (Egyéb)
1 % adó TJ @ (febr 18 : 23:30) (Egyéb)
ÖK. választás létszám syn_gabor @ (febr 16 : 23:29) (Egyéb)
Országos döntőn iskolásaink TJ @ (febr 11 : 23:09) (Egyéb)
syn_gabor @ (febr 10 : 22:06) (Egyéb)
syn_gabor @ (febr 10 : 22:05) (Egyéb)
Búcsú Csík Miklóstól TJ @ (febr 09 : 18:59) (Egyéb)
Vadászbál TJ @ (febr 07 : 22:37) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (jan 07 : 20:57) (Egyéb)
Lassú járművek vizsgáztatása TJ @ (jan 06 : 23:07) (Egyéb)
Jubiláló házastársak TJ @ (jan 03 : 20:51) (Egyéb)
Évbúcsúztató TJ @ (jan 01 : 23:08) (Egyéb)
Szilveszteri kocogás TJ @ (jan 01 : 16:27) (Egyéb)
syn_gabor @ (dec 23 : 18:47) (Egyéb)
Veretlenül, pontveszteség nélkül TJ @ (dec 04 : 20:35) (Egyéb)
Félidőben a dobogón TJ @ (nov 29 : 22:49) (Egyéb)
Hubertus mise TJ @ (nov 21 : 23:29) (Egyéb)
Kenyérsütés TJ @ (nov 21 : 23:16) (Egyéb)
Osztálytalálkozók TJ @ (nov 21 : 22:51) (Egyéb)
Szociális tüzifa értesítés syn_gabor @ (nov 16 : 15:25) (Egyéb)
Díszoklevél syn_gabor @ (okt 28 : 13:31) (Egyéb)
Itthon vagy - Magyarország syn_gabor @ (okt 16 : 00:29) (Egyéb)
Idősek napja - 2013. syn_gabor @ (okt 14 : 23:18) (Egyéb)
Állás syn_gabor @ (okt 07 : 18:41) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (szept 29 : 22:54) (Egyéb)
M85 autóút syn_gabor @ (szept 16 : 13:21) (Egyéb)
Augusztus 20. syn_gabor @ (aug 20 : 12:41) (Egyéb)
Aranyérmes focisták TJ @ (jún 16 : 20:23) (Egyéb)
Sportsikerek TJ @ (jún 10 : 23:58) (Egyéb)
Találkozó a 45. évfordulón TJ @ (jún 10 : 23:43) (Egyéb)
10 és 15 éves osztálytalálkozó TJ @ (jún 10 : 23:35) (Egyéb)
Tűzoltóverseny - 2013. TJ @ (jún 10 : 22:36) (Egyéb)
Tanárok, tanítók találkozója TJ @ (máj 19 : 22:58) (Egyéb)
Házi komposztálás TJ @ (máj 13 : 08:28) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (máj 06 : 22:07) (Egyéb)
Búzaszentelés TJ @ (ápr 28 : 23:02) (Egyéb)
Lőtérátadó ünnepség TakiJuve @ (ápr 27 : 10:41) (Egyéb)
Zumba Bágyogszováton TakiJuve @ (ápr 26 : 19:28) (Egyéb)
Virtuális séta Bágyogszováton TakiJuve @ (ápr 23 : 19:46) (Egyéb)
Szemétszedés TJ @ (ápr 21 : 09:52) (Egyéb)
KÖZLEMÉNY onkormanyzat @ (ápr 19 : 12:31) (Egyéb)
ÉRTESÍTÉS onkormanyzat @ (ápr 16 : 11:50) (Egyéb)
Számítógépes tanfolyam felnőtteknek TJ @ (ápr 11 : 23:24) (Egyéb)
II. Bágyogszováti Borverseny TJ @ (ápr 08 : 23:48) (Egyéb)
ÁLLÁSHÍRDETÉS onkormanyzat @ (ápr 07 : 08:42) (Egyéb)
Elbúcsúzott a jegyző TJ @ (márc 29 : 00:27) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (márc 21 : 22:08) (Egyéb)