Főmenü
Klímastratégia
klimastrategia.jpg
ASP 2.0 Projekt
ASP_2_0.png
Energiahatékonyság növelése
Bágyogszováti Közös Önkormányzati Hivatal épületének felújítása
 
szechenyi_terv.png
 
Bágyogszováti Idősek Otthona korszerűsítése
Széchenyi
Hulladékgazdálkodás
Élelmiszerbank

Bágyogszovát Község Önkormányzatát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.
LAN_LOGINMENU_5
LAN_LOGINMENU_50

LAN_LOGINMENU_2
[ ]
[ ]
Online
  • Guests: 20
  • Members: 0
  • Newest Member: hmate
  • Most ever online: 60
    Guests: 60, Members: 0 on 2018 november 07 szerda - 09:32:47
Dátum / Idő
 
Időjárás
Counter
This page today ...
total: 3
unique: 3

This page ever ...
total: 1455
unique: 860

Site ...
total: 2490103
unique: 123019
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljmetál
LANDT_XAGO
http://metalos.hupont.hu/53/bemutatkozas

Ha van kedvetek nézzétek meg !


Bné Jácinta
LANDT_XAGO
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
https://www.youtube.com/watch?v=xP7h5ndp5w0


anyuci
LANDT_XAGO
Gratulálunk Polgármester Úr! További munkájához:-Sok sikert,Erőt,Egészséget Kívánunk! Szabó Erika és családja


Tibi
LANDT_XAGO
A Rozmaring H.N.E. műsora a káposzta fesztiválon 16 órakor kezdődik!!!


mester
LANDT_XAGO
Tisztelettel kérdezem, mikor lesz megtekinthető a káposzta fesztivál programja?


Tibi
LANDT_XAGO
"A bágyogi kút már használható !"


Tibi0525
LANDT_XAGO
a bágyogi "artézi" kút miért nem használható??? többen is megálltak már előtte , de hiába nyomkodják víz nem jön belőle, tudja valaki az okát?


metál
LANDT_XAGO
Helló !

Köszönöm Zsolti hogy gondoltál rám. Ma megkaptam a Söralátéteket !
Ilyenek még nincsenek !
Meg egyszer nagyon szépen köszönöm !
Üdv: Jóska


Kisgomb
LANDT_XAGO
Újra kézilabda!!!! Már alig várom, úgyhogy újra énekelhessük a lelátókról, hogy "Újra itt a szombat este, dübögnek a dobok..." Hajrá csajok!!!!


metál
LANDT_XAGO
Megtaláltam a jelszót !
Köszi akkor nem kérek másikat !


Hajni
LANDT_XAGO
Kívánok én hitet , kedvet,
Szép szerelmet, hű türelmet.
Utakhoz fényt, csodát, álmot.
Békességet, boldogságot.
Szép szavakat és égre kéket.
Emberarcú emberséget.
Verseket, célt, igazságot.
Daltól derűs , jobb világot.
Bokrok mellé társnak fákat.
Napfényt , amely el nem fárad.
Tekintetet szembenézve.
Éjt, meg nappalt soha félve.
Kézfogásos tiszta csöndet.
És mosolyból minél többet !!


metál
LANDT_XAGO

Kitartó hétfőt,
Pompás keddet,
Mesés szerdát,
Örömteli csütörtököt,
Hálás pénteket,
Nyugodalmas szombatot és
Boldog vasárnapot

kívánok Nektek az új esztendőre !enemy
LANDT_XAGO
Csatlakozom Jácintához én is.Szeretett falum lakóinak és minden volt bágyogszovátinak áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!Szabó Péter


Bné Jácinta
LANDT_XAGO
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2aDaDVlvQ


István atya
LANDT_XAGO
A november 26-i Jézus Anyja, Mária című oratóriumra mindenkit szeretettel várunk. Ízelítőül belehallgathatsz az alábbi linken: http://plebania.net/kephangtar/hallgat.php?zid=18
Magyar Falu Program 2019
MFP_logo.PNG
Magyar Falu Program 2020.
MFP_logo.PNG
Leader pályázatok
Leader.png
Osztálytalálkozók
TJ , 2014 szeptember 22 hétfő - 22:20:21 // Hozzászólás: 0

A közelmúltban két általános iskolai osztálytalálkozó zajlott községünkben. Az egyik osztály negyedszázada, a másik fél évszázada hagyta el az általános iskolát.

A 25 éve végzettek találkozóját Horváth Gábor és Zsédely Tamás szervezték. Az új iskolában idézték fel általános iskolás éveiket, majd vidáman mulattak a hajnali órákig.
A találkozón megjelent Sárközy Lászlóné tanárnő.
A szöveg alatt található linkre kattintva megnézhetők a találkozó képei;
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6062020039399645825

Az 50 éve végzett osztály egykori nyolcadikosai egy kivételével mind megjelentek az összejövetelen. Ellátogattak hajdan szebb napokat látott iskolájuk elé, megemlékeztek elhunyt társaikról és tanáraikról, majd szeretettel emlékeztek iskolás éveikre. A találkozót Csizmazia Mária és Nagy Lajos szervezték.
A találkozón részt vett Imre Istvánné tanító néni.
Az alábbi linken a találkozó képei nézhetők;
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6062023372156928881


syn_gabor , 2014 szeptember 11 csütörtök - 16:18:04 // Hozzászólás: 0Tájházzal gazdagodott községünk
TJ , 2014 augusztus 20 szerda - 22:04:36 // Hozzászólás: 0

2014. augusztus 20-a nevezetes dátum lesz községünk történetében. Ezen a napon ünnepélyes keretetek között vették át községünk lakói a múlt emlékeit méltó körülmények között megőrző épületet, a tájházat.
Az ünnepség szabadtéri szentmisével vette kezdetét, melyet Fazakas Zoltán Márton, községünk plébánosa mutatott be. A Szent István napi ünnepi gondolatokat Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő tolmácsolta.
A tájház megvételétől a berendezéséig tartó időszakot Horváth László polgármester ismertette részletesen. Kitért a ház egykori lakóira, a Takács családra, megköszönte mindazok tevékenységét, akik a romos épületből lelkiismeretes munkával egy nagyszerű, a célnak minden tekintetben megfelelő épületet varázsoltak. (Az épületet az önkormányzat vásárolta meg, felújítása pályázati pénzből, 8 millió forintos költséggel valósult meg.) A tájházba kerültek eddig a falumúzeumban őrzött, a község lakói által adományozott berendezési tárgyak, használati eszközök ill. az utóbbi időszakban az épületben elhelyezett bútorok, melyek szintén adományok.
Az ünnepség folytatásaként Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő hivatalosan is átadta használatra az épületet, melyet a jelenlévők nagy érdeklődéssel tekintettek meg. Az önkormányzat ebéddel vendégelte meg a község lakóit, majd kultúrális műsorok követték egymást a színpadon.

Az alábbi linkre kattintva megnézheti a rendezvény képeit, melyeket Takács Gábor készített:
Fotók


Néptánccsoportunk a Művészetek Völgyében
TJ , 2014 augusztus 12 kedd - 22:26:13 // Hozzászólás: 0

Községünk néptánccsoportja nagyszerű lehetőséget kapott a 2014-es kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválon való fellépéssel.
Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Rábaköz a Völgyben elnevezésű rendezvényt, amelyet a taliándörögdi Ősök Házában tartottak. A kétnapos esemény tartalmazta a Rábaköz kulturális, gasztronómiai, szellemi és kézműves hagyományait.
A Rozmaring Hagyományőrző Néptánc Egyesület a második napon, augusztus 2-án délután mutathatta be Bágyogszovát és a Rábaköz táncait. Lelkes közönség fogadta a csoportot, akik már az első dallamoktól kezdve együtt énekelve,  óriási tapssal köszönték meg produkciót. Az együttes a fellépést egy egész napos kirándulással kötötte egybe. Megtekintette a taliándörögdi programokat, majd délután Kapolcson vett részt az ott szervezett rendezvényeken.
 
Egyesületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy részt vehetett egy ilyen nívójú országos művészeti fesztiválon és bemutathatta tudását. Ezúton is köszönetet mond Sipos Bernadett szervezőnek, a támogatóknak, -többek között Bágyogszovát Község Önkormányzatának-, hogy a fesztiválra történő eljutást lehetővé tették és ezzel öregbíthették Bágyogszovát hírnevét.

Az alábbi linkre kattintva képeket nézhet a fellépésről:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6046812136578163201


Tizenegyeseken múlt
TJ , 2014 augusztus 11 hétfő - 19:52:57 // Hozzászólás: 0

Labdarugó csapatunk a bajnoki szezon kezdete előtt lejátszotta utolsó tétmérkőzését. A Magyar Kupa első párosításában a magasabb osztályban szereplő Rábapordányt kapta ellenfélnek. Csapatunk becsülettel küzdött a nagy melegben lejátszott találkozón, egyáltalán nem látszott meg az osztálynyi különbség, sőt, ha a nagyobb kihagyott helyzeteket számba vesszük, megszerezhettük volna a győzelmet. De mivel a kilencven perc alatt nem született gól, így tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról. Ebben a pordányiak 3:2-re nyertek, így ők várhatják a következő sorsolást.

Kár volt érte, hisz milyen szép lett volna magasabb osztályban játszóval újra találkozni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, még igen sokszor akadozott a gépezet, rengeteg volt a pontatlanság, néhány játékosnál erőnléti gondok vannak. Összességében azonban jó érzésekkel várhatjuk a bajnoki rajtot. Ezen a találkozón véleményem szerint Turi Miklós és Szári Tibor az átlagnál jobban teljesítettek.

                                                                                                                                                         Torma József


Emléktorna
TakiJuve , 2014 július 26 szombat - 21:49:34 // Hozzászólás: 0

VIII. alkalommal került megrendezésre községünkben a Horváth Ferenc emléktorna, melyen Bágyogszovát szülöttére, az Alcufer csoport alapítójára emlékeztünk. Horváth Ferenc életében sokat tett településünk céljainak megvalósításáért, különösen a sportegyesület működési feltételeinek javításáért. Halála után özvegye és fiai szintén folytatják ezt a tevékenységet, segítségükkel újult meg a sportpálya, jelentősen javultak a sportolási lehetőségek. Ezzel a tornával immár nyolcadik alkalommal emlékeztünk Horváth Ferencre.


A 15.00 órakor kezdődő eseményen először Bágyogszovát labdarúgó csapata lépett pályára Gyirmót FC-Győr U21-es csapatával szemben. Kűzdelmes, lendületes játékot láthattak a szurkolók, az eredmény 4:3 lett a gyirmótiak javára.

Az első mérkőzést követően többen is beszédet mondtak. Ézsely Szaniszló (SE-elnök) és Horváth László polgármester is ejtett néhány szót Horváth Ferencről és a községhez fűződő kapcsolatáról. Elismerően szóltak labdarúgó csapatunk elmúlt szezonbeli eredményeiről és elbúcsúztak a visszavonuló játékosoktól, valamint átadták a gólkirálynak járó díjat.

Az eseményen természetesen részt vettek Horváth Ferenc családtagjai is, akik közül fia szintén beszédet mondott. Megköszönte a megemlékezést és mondott néhány szót édesapja és Bágyogszovát kapcsolatáról, majd köszöntötte a résztvevő csapatokat.

17.00 órakor kezdetét vette a második mérkőzés. Színvonalas, gyors iramú mérkőzést játszott egymással a Gyirmót FC-Győr és az MTE 1904 labdarúgó csapata, melyen az Alcufer csapata 6:1-re nyert.


Községi sport
TJ , 2014 július 23 szerda - 21:36:56 // Hozzászólás: 0

Községünkben két sportágban, labdarugásban és tekében sportolhatnak jelenleg lakosaink. Míg továbbra is nagyon sajnáljuk, hogy a nagy hagyományokkal és sikerekkel rendelkező kézilabda megszűnt, addig a fent említett sportágak művelői nagyon sikeresen szerepeltek az utóbbi években.
Örömmel tudatjuk, hogy a tavalyi futballelsőség után, az idén is van bajnokcsapata községünknek. A Queen vendéglő tekései a kapuvári amatőr bajnokságban 18 győzelemmel és mindössze egy vereséggel magabiztosan utasították maguk mögé a mezőny többi 10 csapatát. Imponáló faaránnyal és összfával, 34 pontot szereztek a második helyezett 28 pontjával szemben. Akik a 2013/14-es bajnokságban dicsőséget szereztek községünknek, a következők voltak: Darázsdi Géza, Eszes Béla, Göncz Tibor, Karmazsin József, Karvalics Erzsébet, Kálmán Bertalan, Kovács Tamás, Talabér Attila, Torma József, Visy Gábor.
Ugyancsak kiválónak minősíthetjük labdarugóink bajnoki szereplését. Igaz ugyan, hogy ezúttal lecsúsztunk a dobogóról a megszerzett negyedik hellyel, de végig nagy harcban álltunk akár a bajnoki cím megvédéséért is. Kár volt a tavasz elején elhullajtott pontokért. Csapatunk 22 alkalommal nyert, 1-szer játszott döntetlent, 7 meccsen szevedett vereséget, a második legtöbb gólt (144-et) rúgta, a harmadik legkevesebb gólt kapta és a második legjobb gólkülönbséggel 67 pontot szerezve, 5 ponttal maradt le a dobogóról. Külön öröm, hogy csapatunk adta a bajnokság gólkirályát is, Talabér Attila személyében, aki 53 gólt szerzett az elmúlt bajnokságban. (Érdekes adalék a gólkirályi címhez, hogy Attila édesanyja futó volt, míg édesapja kiváló tekéző manapság is, az elmúlt szezonban három amatőr bajnokságban szerepelt és mind a kapuvári, a győri és a farádi bajnokságban is a mezőny legeredményesebb játékosa lett!!)
Örömmel számolhatunk be arról is, hogy több, mint 2 milliós TAO-s pályázati pénzből megújult a sportpálya öltöző épülete. Új belső villamos alapszerelés és szerelvényezés, a régi nyílászárók cseréje új hőszigetelt műanyagszerkezetűre, a főbejárat fölé 10 m2 alapterületű, fa szerkezetű védőtető készült el.
Hír még a futballcsapat házatájáról, hogy az 5 évig eredményesen tevékenykedő Csonka Jenő helyett játékos-edzőként Nagy Péter irányítja ősztől az együttest.

Az alábbi linkre kattintva régi és mostani tekés és futballképeket nézhet:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6039381496335367809
Káposztafesztivál negyedszer
TakiJuve , 2014 július 06 vasárnap - 15:13:38 // Hozzászólás: 0

Jól előkészített, hagyományos programokkal (délelőtt lövészversennyel, futballcsapatok körmérkőzéses versengésével), az egy órára elkészült káposztás és vadételek elfogyasztásával, délután helyi és környékbeli csoportok bemutatkozásával, gyermekprogramokkal, egyre növekvő számú közönséggel folyt a negyedik alkalommal megszervezett Bágyogszováti Káposztafesztivál. Az úgynevezett húzó nevek szinpadra lépésekor már telt ház volt a nagysátorban, míg az Apostol együttes élő koncertjén már kicsi volt a sátor, tömve volt az udvar és a sátor melletti tér is. Ekkorra megteltek a környező utcák autókkal, sokan jöttek a járás községeiből, a megye más településeiről, de az Apostol műsorára Vas és Zala megyéből érkezett rajongókkal is találkoztunk.  A koncert után a fiatalabb generációk vették át a terepet, hajnalig mulattak a környék legnépszerűbb zenekarának  a muzsikájára.
Amennyiben a fesztivál népszerűsége így növekszik, a legnagyobb megoldandó problémát a közönség elhelyezése fogja jelenteni.
Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a rendezvény előkészítéséhez, lebonyolításához!

A fesztiválon készült képeket Tarcsai Ádám és Takács Gábor készítette, a szöveg alatt lévő linkre, vagy a képekre kattintva nézhetők meg:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6033815891670671761
 


Flabélos Bágyogszováton is!
TJ , 2014 július 04 péntek - 18:50:31 // Hozzászólás: 0

Rázd magad formába!
Községünkben is elérhető a legújabb mozgásforma!

Nyitási akció 2 napig, július 7-8-án, 12-18 óráig!

Bágyogszovát, Szabadság u. 105.

10 perc a szép és karcsú alakért. Jó közérzet, feszes test, alakformálás!
Minden korosztálynak!

Facebook: flabelosbagyogszovat
20/250-8664


Befejeződött a tanév
TJ , 2014 június 30 hétfő - 08:21:58 // Hozzászólás: 0

A Bágyogszováti József Attila Általános Iskolában is befejeződött az iskolai év. Az elmúlt időszak nagy változást jelentett az iskola életében, itt elég csak az intézményfenntartó szerepében történő változásra gondolni. A változások érintették a tanulók, de különösen a pedagógusok tevékenységét.
Június 21-én a nyolcadik osztályosok ballagásával zárult az év, huszonhat fő búcsúzott el Bágyogszováttól. Közülük öten gimnáziumban, hatan szakközépiskolában, tizenöten szakkmunkásképzőben folytatják tanulmányaikat.
Az iskola tanulói létszáma: 175 fő   Bejáró tanulók száma: 51 fő.  Rábapordányból (felsősök) 34    Bodonhelyről 11  Kisbabotról 3 tanuló  járt a bágyogszováti iskolába. A rábapordányi tagintézmény 34 fővel működött.   A bágyogszováti tanévzárón 50 alsós és 91 felsős tanuló vette át a bizonyítványát.  
Az év során a diákok különböző tanulmányi és sportversenyeken szerepeltek, vagy versmondó
tudásukról tettek tanúbizonyságot, s így más iskola tanulói között is megmérettettek.
A versenyekre való felkészülés komoly munkát jelentett tanárnak és diáknak egyaránt.
Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk.

Kívánunk minden pedagógusnak és diáknak gondtalan pihenést a nyári időszakra!

A tanévzáró ünnepségen Tarcsai Ádám készített felvételeket, a linkre kattintva nézhetjük meg azokat:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6030629063594153457


30 éve ballagtak el az iskolában
TJ , 2014 június 29 vasárnap - 22:21:53 // Hozzászólás: 0

1984-ben végeztek azok az általános iskolás nyolcadikosok, akik most 30 év után találkozót tartottak. Egykori tantermükben számoltak be a három évtized alatt történtekről, felelevenítették egykori élményeiket, majd a vendéglőben hajnalig mulatták az időt. Az osztálytalálkozót 23 fő egykori tanuló ill. hozzátartozó és Berta Károly tanító tisztelték meg jelenlétükkel. Búcsúzáskor egyöntetűen fogadták meg egymásnak, öt év múlva találkozó...
Köszönet a három szervező munkájáért; Takács Csillának, Varga Katalinnak és Kovács Dénesnek!

A találkozón készült képek megtekinthetők:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6030479904328714401syn_gabor , 2014 június 25 szerda - 10:06:32 // Hozzászólás: 0

tej_ert.png


Iskolai sport
TJ , 2014 június 17 kedd - 22:33:01 // Hozzászólás: 0

Iskolánk tanulói számára megkezdődött a vakáció, reméljük minden iskolás gyermek számára élményekben gazdag, baleset nélküli lesz a nyár!

Szeretnénk néhány mondat erejéig feleleveníteni azt a gazdag eredménylistát, melyet iskolánk tanulói különböző körzeti, megyei és országos versenyeken értek el.
Az elért eredményeknek különös jelentőséget ad az a tény, hogy kis (200 fő alatti) iskoláról van szó, körülményeink sem összevethetők más iskolák lehetőségeivel (pl. nincs sportcsarnokunk).
Néhány eredmény a teljesség igénye nélkül:
- asztalitenisz megyei diákolimpián I. helyezés (Kovács Barbara, Vitéz Diána), egyéniben Vitéz Diána II., Kovács Barbara IV. lett
- labdarugó megyei diákolimpián a lánycsapat II. helyezést szerzett ( Kovács Laura, Nagy Brigitta, Vitéz Diána, Pongrácz Viktória, Tüske Anna, Horváth Petra, Kovács Barbara)
- szintén a megyei diákolimpia atlétika sportágban a 4 X 100 m-es váltófutásban lánycsapatunk ezüstérmes lett (Pongrácz Viktória, Nagy Brigitta, Horváth Petra, Vitéz Diána)
- még egy ezüstérem a megyei diákolimpiáról; Vass Delinke, Babos Szimonetta, Vitéz Diána, Nagy Brigitta svédváltóban öregbítette iskolánk hírnevét
- diákolimpiai körzeti döntőkön távolugrásban és 300 méteren Kovács Laura, 1500 méteren Horváth Petra, a 4 x 100 m-es váltó tagjaként Pongrácz Viktória, Kovács Laura, Nagy Brigitta, Vitéz Diána, mezei futásban a lánycsapat (Kovács Laura, Horváth Petra, Nagy Brigitta, Vitéz Diána, Kiss Klaudia), egyéniben Kovács Laura, labdarugásban a lánycsapat (Kovács Laura, Horváth Petra, Nagy Brigitta, Vitéz Diána, Kiss Klaudia), asztaliteniszben Kiss Balázs, Kovács Barbara, Vitéz Diána és a lánycsapat (Kovács Barbara, Vitéz Diána) szerzett első helyezést.
Utcai futóversenyeken, Ágfalván, Sokorón, Sárváron szintén voltak első helyezettjeink,  Horváth Petra, Kovács Laura és Kovács Katalin személyében.
Szép eredmények születtek különböző körzeti asztalitenisz versenyeken is, ahol az egyes kategóriákban Kiss Balázs, Vitéz Diána, Zsédely Kristóf szintén aranyérmet szerzett.

Feltétlenül ki kell emelni Bognár László testnevelő tanár szerepét, aki nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg. Aki felkészítette, sok esetben szállította, versenyeken buzdította, lelkesítette és szakmai tanácsokkal látta el a tanulókat. Igazi mozgatója volt az iskolai sportnak, irányításával sok helyen öregbítették a tanulók iskolánk jó hírnevét.
Valamennyien reménykedünk abban, hogy ezt a munkát június 30-a után is folytathatja, amikor lejár a munkaszerződése... 
Azt gondoljuk ez minden tanulónak és minden illetékesnek az érdeke!Gratulálunk!
TJ , 2014 június 17 kedd - 21:36:13 // Hozzászólás: 0

 2014 . 06. 13-án a Védőnők Napján

Nagyné Fekete Teréz
 
védőnő az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő oklevelét vehette át.

Terike, községünk védőnője, ezt a magas elismerést több évtizedes, lelkiismeretes munkája alapján érdemelte ki.

Kitüntetéséhez szívből gratulálunk, felelősségteljes munkájához jó egészséget kívánunk!


Házigazdák voltunk
TJ , 2014 június 03 kedd - 22:51:53 // Hozzászólás: 0

Május 31-én községünkben rendezték az I. fokozatú Körzeti Tűzoltóversenyt. A rendezvényen méltatta és oklevéllel ismerte el az ebben az évben 125 éves Bágyogszováti Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját a megyei tűzoltó szövetség, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és Bágyogszovát Község Önkormányzata. Ebből az alkalomból kapott elismerést Szabó Ferenc és Szabó Gábor, akik hosszú évek óta önzetlenül segítik az egyesület tevékenységét.
A rendezvény előkészítésében komoly szerepe volt az önkormányzati dolgozóknak és a tűzoltó egyesület tagjainak.
A versenyen négy rajunk indult, valamennyi jól szerepelt a népes mezőnyben. Ifjúsági fiú rajunk "B" versenykategóriában II., összetett versenyben VII. helyezést szerzett. Felnőtt férfi rajunk "C" versenykategóriában VI. helyezett lett, gyermek lányaink "A" versenykategóriában III. helyezést szereztek, felnőtt női versenyzőink "C" versenykategóriában VI. helyezést szereztek.
Gratulálunk minden versenyzőnek, résztvevőnek és köszönet mindazoknak, akik a nagyszabású rendezvény előkészítésében, lebonyolításában segítettek.

A versenyen készült fotók az alábbi linkre kattintva megnézhetők (Tarcsai Ádám és az Inforabaköz felvételei):

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6020834564320231921


Bérmálás Bágyogszováton
TJ , 2014 május 30 péntek - 20:57:35 // Hozzászólás: 0

Május 24-én bérmálás volt a bágyogi Szent Márton templomban.
Az eseményen 12 fiatal vehette fel a bérmálás szentségét, melyet nyolc éven keresztül hitoktatás előzött meg.

A szentség kiszolgáltatója Fazakas Z. Márton O Praem kormányzó perjel, falvaink plébánosa volt.
A bérmálkozó jelölt fiatalok megújították keresztségi fogadalmukat,ezt követően bérmálta meg Márton atya őket. Egyúttal megkapták a szentlélek hét ajándékát (bölcsesség, értelem, jó tanács, tudomány, lelki erősség, jámborság, istenfélelem).
Ezzel a szentséggel a keresztény közösség nagykorú tagjaivá váltak.


Az alábbi linkre kattintva megnézhetők a Tarcsai Ádám által készített fotók:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6019322612295138177


50 éve találkoztak
TJ , 2014 május 22 csütörtök - 22:54:44 // Hozzászólás: 0

A hatvanas években jól működő, összetartó tánccsoportja volt Bágyogszovátnak. Elsősorban néptáncban, de időnként a tánc más műfajában is jeleskedett a csoport. Az akkori együttes tagjai most is szívesen emlegetik 1964-es sikerüket, amikor a Szanyban lebonyolított ifjúsági kultúrális seregszemlén első helyezést szereztek. Megyei döntőre csak azért nem kerülhettek, mert nem volt zenekaruk.
A mostani találkozó apropóját a fél évszázaddal ezelőtti siker adta. A kezdeményező a már több, mint negyven éve Amerikában élő Simon Elemér volt, aki annak idején a tánccsoport egyik motorja volt. Simon Elemér a floridai magyarok körében ismert személyiség. Rendszeresen szervez kultúrális eseményeket, zenél, táncot tanít. Soha nem felejtette el magyarságát, gyökereit, melyek mind szülőfalujához, Bágyogszováthoz kötik.
A helyi szervezőknek 17 fő mondott igent, vett részt az összejövetelen. Szeretettel emlékeztek a már elhunyt társakra, örültek, hogy az egykori segítők közül Görcs Tibi bácsi lélekben még velük lehetett. Kívülállóként azt érezhettük, mintha csak tegnap váltak volna el egymástól. Előjöttek a régi élmények, sztorik, ültek a poénok, igaz szívvel örültek egymásnak.
Egy fénykép erejéig még az egykori táncot is eljárták...

Az alábbi linkre kattintva láthatóak lesznek az összejövetel képei:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6016377038159609969Szemétgyűjtés
TJ , 2014 május 10 szombat - 22:54:53 // Hozzászólás: 0

Az idei évben községünk is csatlakozott az országos szemétgyűjtési -TeSzedd- akcióhoz, így az országosan sok tízezer és 28 európai ország sok millió természetszerető egyénével egy időben gyűjtöttük a szemetet május 10-én délután. A Bágyogszovátért Egyesület felhívására 26 fő takarította az utak mentét a 85-ös főút és a községtábla, Bágyogszovát és Rábapordány, valamint Bágyogszovát és Bodonhely közötti utakon. Az idén már nyolcadik alkalommal megszervezett akción nagy örömmel nyugtázhattuk, hogy az eddigiekkel ellentétben - egy hely kivételével - szinte jelentéktelen mennyiségű szemetet találtunk a fent jelzett útszakaszokon. Remélhetőleg ez már a korábbinál sokkal környezettudatosabb gondolkodás eredménye...
Ami azt az egy helyet illeti, továbbra is kritikus a vasút melletti autóbusz forduló, ahol szinte minden megtalálható volt, ami nem a környezetbe való (autógumi, építési törmelék, háztartási eszközök stb).

Azon személyek, akik nem csak szavakkal, de munkájukkal is tettek a környezetért, a következők voltak:
Barabás Balázs, Boros József, Csigi László, Darázsdi Ákos, Darázsdi Zsolt, Eszes Béla, Ézsely Szaniszló, Hitter Gergő, Hitterné Berkes Krisztina, Horváth Zoltán, Kálmán Lajos, Kovács Eszter, Kovács Ferenc, Kovács Tamás, Molnár Imréné, Molnár Roland, Őri Róbert, Őri Róbertné, Simon Zoltán, Szűcs Gábor id., Szűcs Gábor ifj., Torma József, Tóth Antal, Vitéz Péter ifj., Zsédely István, Zsédely-Torma Annamária
A technikai feltételek biztosításáért külön köszönetet mondunk: Bágyogszovát Község Önkormányzatának, Darázsdi Zsoltnak, Horváth Zoltánnak, Torma Józsefnek, Vitéz Péternek.

A szemétgyűjtésen készült fotók megtekinthetők:
https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6011931280582796849Fogathajtás
TJ , 2014 május 03 szombat - 22:30:01 // Hozzászólás: 0

Május 3-án került sor a már hagyományosnak mondható fogathajtó versenyre községünkben. A jól előkészített pálya Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből érkezett versenyzőket fogadott.
Az időjárás sajnos nem volt kegyes a versenyhez, reggel esős, később szeles, hideg idő várta az érdeklődőket. Ez a tény elriasztott néhány nevezőt, így a várt több mint harminc fogat helyett 23-an vágtak neki a pályának.

Eredmények:
1. Király Imre (Csorna)
2. Huszár Dávid (Egyed)
3. Karsai Gábor (Farád)
4. Gerő Tibor (Gencsapáti)
5. Takács Attila (Börcs)
6. Ledics István (Zalalövő)

A Horváth Károly vezette szervező csapat (Nagy Tamás, Németh László, Németh Gyula, Kovács Roland, Kolonics Tamás) energiát, időt nem kímélve készítették elő a pályát, a község nekik köszönheti, hogy immár évek óta fogathajtó verseny zajlik nálunk.

A szervezők köszönetet mondanak a verseny fő támogatójának,
Bágyogszovát Község Önkormányzatának!


Köszönet illeti a versenybíróság tagjait a lebonyolításért, a bágyogszováti Balázs Tüzépet  az előkészítéshez nyújtott önzetlen támogatásért, a helyi Polgárőrséget és a Lövészklubot a lebonyolítás zavartalanságáért és Saródi Istvánt, a terület biztosításáért.

Köszönet mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a fogathajtó verseny sikeréhez!

Az alábbi linkre kattintva megnézheti a versenyen készült képeket!

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6009321065022995969III. Bágyogszováti Borverseny
TJ , 2014 április 15 kedd - 20:43:44 // Hozzászólás: 0

Április 12-én került lebonyolításra a már hagyományosnak mondható borverseny községünkben. Bágyogszovátról 20, a járás és az azt körülvevő településekről 13 borosgazda 59 mintát juttatott el a bíráló bizottság asztalára. Bizony itt valóban el lehetett mondani; a zsűri nehéz helyzetben volt... Végül is a tavalyi év színvonalát minőségileg is meghaladó bormintákból bronz, ezüst és arany oklevelekkel jutalmazták a bortermelőket. Bágyogszovát önkormányzatának ajándékát vehette át legjobbnak minősített fehér borával Horváth Gábor (Kossuth utcai), a legjobb bágyogszováti vörösbort Karmazsin József termelte. A Bágyogszovátért Egyesület -mint a verseny szervezője- jutalmazta a verseny legjobb fehérborát, melyet Hegedűs Oszkár rábacsécsényi nevező hozott bírálatra. Az egész verseny legjobb vörösborát a tavalyi évhez hasonlóan Karmazsin József mutatta be.
A rendezők színvonalas szórakoztató programokat szerveztek a résztvevők nagy örömére. A hajnalig tartó jókedv, a szebbnél-szebb nóták, a vidám tekintetek egyértelműen további folytatást ígérnek...

Az alábbi linkre kattintva, a képek megnézhetők:

https://plus.google.com/photos/112166120199551842570/albums/6002636751645892625


LAN_GOPAGE  1 2 3 4 
Régebbi hírek:
Osztálytalálkozók TJ @ (szept 22 : 22:20) (Egyéb)
syn_gabor @ (szept 11 : 16:18) (Egyéb)
Tájházzal gazdagodott községünk TJ @ (aug 20 : 22:04) (Egyéb)
Tizenegyeseken múlt TJ @ (aug 11 : 19:52) (Egyéb)
Emléktorna TakiJuve @ (júl 26 : 21:49) (Egyéb)
Községi sport TJ @ (júl 23 : 21:36) (Egyéb)
Káposztafesztivál negyedszer TakiJuve @ (júl 06 : 15:13) (Egyéb)
Flabélos Bágyogszováton is! TJ @ (júl 04 : 18:50) (Egyéb)
Befejeződött a tanév TJ @ (jún 30 : 08:21) (Egyéb)
30 éve ballagtak el az iskolában TJ @ (jún 29 : 22:21) (Egyéb)
syn_gabor @ (jún 25 : 10:06) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (jún 17 : 22:33) (Egyéb)
Gratulálunk! TJ @ (jún 17 : 21:36) (Egyéb)
Házigazdák voltunk TJ @ (jún 03 : 22:51) (Egyéb)
Bérmálás Bágyogszováton TJ @ (máj 30 : 20:57) (Egyéb)
50 éve találkoztak TJ @ (máj 22 : 22:54) (Egyéb)
Szemétgyűjtés TJ @ (máj 10 : 22:54) (Egyéb)
Fogathajtás TJ @ (máj 03 : 22:30) (Egyéb)
III. Bágyogszováti Borverseny TJ @ (ápr 15 : 20:43) (Egyéb)
Asztalitenisz TJ @ (febr 22 : 22:37) (Egyéb)
1 % adó TJ @ (febr 18 : 22:30) (Egyéb)
ÖK. választás létszám syn_gabor @ (febr 16 : 22:29) (Egyéb)
Országos döntőn iskolásaink TJ @ (febr 11 : 22:09) (Egyéb)
syn_gabor @ (febr 10 : 21:06) (Egyéb)
syn_gabor @ (febr 10 : 21:05) (Egyéb)
Búcsú Csík Miklóstól TJ @ (febr 09 : 17:59) (Egyéb)
Vadászbál TJ @ (febr 07 : 21:37) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (jan 07 : 19:57) (Egyéb)
Lassú járművek vizsgáztatása TJ @ (jan 06 : 22:07) (Egyéb)
Jubiláló házastársak TJ @ (jan 03 : 19:51) (Egyéb)
Évbúcsúztató TJ @ (jan 01 : 22:08) (Egyéb)
Szilveszteri kocogás TJ @ (jan 01 : 15:27) (Egyéb)
syn_gabor @ (dec 23 : 17:47) (Egyéb)
Veretlenül, pontveszteség nélkül TJ @ (dec 04 : 19:35) (Egyéb)
Félidőben a dobogón TJ @ (nov 29 : 21:49) (Egyéb)
Hubertus mise TJ @ (nov 21 : 22:29) (Egyéb)
Kenyérsütés TJ @ (nov 21 : 22:16) (Egyéb)
Osztálytalálkozók TJ @ (nov 21 : 21:51) (Egyéb)
Szociális tüzifa értesítés syn_gabor @ (nov 16 : 14:25) (Egyéb)
Díszoklevél syn_gabor @ (okt 28 : 12:31) (Egyéb)
Itthon vagy - Magyarország syn_gabor @ (okt 15 : 22:29) (Egyéb)
Idősek napja - 2013. syn_gabor @ (okt 14 : 21:18) (Egyéb)
Állás syn_gabor @ (okt 07 : 16:41) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (szept 29 : 20:54) (Egyéb)
M85 autóút syn_gabor @ (szept 16 : 11:21) (Egyéb)
Augusztus 20. syn_gabor @ (aug 20 : 10:41) (Egyéb)
Aranyérmes focisták TJ @ (jún 16 : 18:23) (Egyéb)
Sportsikerek TJ @ (jún 10 : 21:58) (Egyéb)
Találkozó a 45. évfordulón TJ @ (jún 10 : 21:43) (Egyéb)
10 és 15 éves osztálytalálkozó TJ @ (jún 10 : 21:35) (Egyéb)
Tűzoltóverseny - 2013. TJ @ (jún 10 : 20:36) (Egyéb)
Tanárok, tanítók találkozója TJ @ (máj 19 : 20:58) (Egyéb)
Házi komposztálás TJ @ (máj 13 : 06:28) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (máj 06 : 20:07) (Egyéb)
Búzaszentelés TJ @ (ápr 28 : 21:02) (Egyéb)
Lőtérátadó ünnepség TakiJuve @ (ápr 27 : 08:41) (Egyéb)
Zumba Bágyogszováton TakiJuve @ (ápr 26 : 17:28) (Egyéb)
Virtuális séta Bágyogszováton TakiJuve @ (ápr 23 : 17:46) (Egyéb)
Szemétszedés TJ @ (ápr 21 : 07:52) (Egyéb)
KÖZLEMÉNY onkormanyzat @ (ápr 19 : 10:31) (Egyéb)
ÉRTESÍTÉS onkormanyzat @ (ápr 16 : 09:50) (Egyéb)
Számítógépes tanfolyam felnőtteknek TJ @ (ápr 11 : 21:24) (Egyéb)
II. Bágyogszováti Borverseny TJ @ (ápr 08 : 21:48) (Egyéb)
ÁLLÁSHÍRDETÉS onkormanyzat @ (ápr 07 : 06:42) (Egyéb)
Elbúcsúzott a jegyző TJ @ (márc 28 : 23:27) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (márc 21 : 21:08) (Egyéb)
Levelesláda Robi @ (márc 18 : 17:44) (Egyéb)
Asztalitenisz verseny TJ @ (márc 13 : 21:55) (Egyéb)
SIKERES PÁLYÁZAT onkormanyzat @ (márc 12 : 13:33) (Egyéb)
Pályázat syn_gabor @ (márc 12 : 13:17) (Egyéb)
Nőnap TJ @ (márc 10 : 16:08) (Egyéb)
ÁLLÁSHiRDETÉS onkormanyzat @ (febr 13 : 15:50) (Egyéb)
Iskolai sportsiker TJ @ (febr 11 : 17:58) (Egyéb)
Családfakutatás Robi @ (febr 07 : 19:51) (Egyéb)
Adóbevallási nyomtatványok onkormanyzat @ (febr 07 : 14:07) (Egyéb)
Köszönet TJ @ (febr 07 : 07:39) (Egyéb)
Könyvajánló TJ @ (febr 02 : 08:25) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (jan 29 : 20:59) (Egyéb)
Nyílt levél István Atyához TJ @ (jan 28 : 22:44) (Egyéb)
Báloztak a vadászok TJ @ (jan 28 : 22:28) (Egyéb)
TÁJÉKOZTATÁS onkormanyzat @ (jan 18 : 07:36) (Egyéb)
Sportsikerek TJ @ (jan 07 : 20:25) (Egyéb)
Falukarácsonyi ünnepség onkormanyzat @ (jan 01 : 13:20) (Egyéb)
Vidám évbúcsúztató TJ @ (dec 31 : 19:52) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (dec 27 : 20:54) (Egyéb)
Óvodai papírgyűjtés TJ @ (dec 16 : 23:58) (Egyéb)
Adventi gyertya gyújtás TakiJuve @ (dec 15 : 20:03) (Egyéb)
Szolgáltatás TJ @ (nov 28 : 11:58) (Egyéb)
SHOWTÁNC GÁLA 2012 TakiJuve @ (nov 24 : 21:46) (Egyéb)
Labdarúgás TakiJuve @ (nov 18 : 18:00) (Egyéb)
Ünnepelt a nyugdíjas klub TJ @ (nov 18 : 00:55) (Egyéb)
BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT onkormanyzat @ (nov 15 : 14:10) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (nov 09 : 08:03) (Egyéb)
Hubertus mise TJ @ (nov 04 : 22:18) (Egyéb)