Főmenü
Klímastratégia
klimastrategia.jpg
ASP 2.0 Projekt
ASP_2_0.png
Energiahatékonyság növelése
Bágyogszováti Közös Önkormányzati Hivatal épületének felújítása
 
szechenyi_terv.png
 
Bágyogszováti Idősek Otthona korszerűsítése
Széchenyi
Hulladékgazdálkodás
Élelmiszerbank

Bágyogszovát Község Önkormányzatát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.
LAN_LOGINMENU_5
LAN_LOGINMENU_50

LAN_LOGINMENU_2
[ ]
[ ]
Online
  • Guests: 15
  • Members: 0
  • Newest Member: hmate
  • Most ever online: 60
    Guests: 60, Members: 0 on 2018 november 07 szerda - 09:32:47
Dátum / Idő
 
Időjárás
Counter
This page today ...
total: 2
unique: 2

This page ever ...
total: 2015
unique: 1245

Site ...
total: 2498421
unique: 125901
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljmetál
LANDT_XAGO
http://metalos.hupont.hu/53/bemutatkozas

Ha van kedvetek nézzétek meg !


Bné Jácinta
LANDT_XAGO
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
https://www.youtube.com/watch?v=xP7h5ndp5w0


anyuci
LANDT_XAGO
Gratulálunk Polgármester Úr! További munkájához:-Sok sikert,Erőt,Egészséget Kívánunk! Szabó Erika és családja


Tibi
LANDT_XAGO
A Rozmaring H.N.E. műsora a káposzta fesztiválon 16 órakor kezdődik!!!


mester
LANDT_XAGO
Tisztelettel kérdezem, mikor lesz megtekinthető a káposzta fesztivál programja?


Tibi
LANDT_XAGO
"A bágyogi kút már használható !"


Tibi0525
LANDT_XAGO
a bágyogi "artézi" kút miért nem használható??? többen is megálltak már előtte , de hiába nyomkodják víz nem jön belőle, tudja valaki az okát?


metál
LANDT_XAGO
Helló !

Köszönöm Zsolti hogy gondoltál rám. Ma megkaptam a Söralátéteket !
Ilyenek még nincsenek !
Meg egyszer nagyon szépen köszönöm !
Üdv: Jóska


Kisgomb
LANDT_XAGO
Újra kézilabda!!!! Már alig várom, úgyhogy újra énekelhessük a lelátókról, hogy "Újra itt a szombat este, dübögnek a dobok..." Hajrá csajok!!!!


metál
LANDT_XAGO
Megtaláltam a jelszót !
Köszi akkor nem kérek másikat !


Hajni
LANDT_XAGO
Kívánok én hitet , kedvet,
Szép szerelmet, hű türelmet.
Utakhoz fényt, csodát, álmot.
Békességet, boldogságot.
Szép szavakat és égre kéket.
Emberarcú emberséget.
Verseket, célt, igazságot.
Daltól derűs , jobb világot.
Bokrok mellé társnak fákat.
Napfényt , amely el nem fárad.
Tekintetet szembenézve.
Éjt, meg nappalt soha félve.
Kézfogásos tiszta csöndet.
És mosolyból minél többet !!


metál
LANDT_XAGO

Kitartó hétfőt,
Pompás keddet,
Mesés szerdát,
Örömteli csütörtököt,
Hálás pénteket,
Nyugodalmas szombatot és
Boldog vasárnapot

kívánok Nektek az új esztendőre !enemy
LANDT_XAGO
Csatlakozom Jácintához én is.Szeretett falum lakóinak és minden volt bágyogszovátinak áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!Szabó Péter


Bné Jácinta
LANDT_XAGO
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2aDaDVlvQ


István atya
LANDT_XAGO
A november 26-i Jézus Anyja, Mária című oratóriumra mindenkit szeretettel várunk. Ízelítőül belehallgathatsz az alábbi linken: http://plebania.net/kephangtar/hallgat.php?zid=18
Magyar Falu Program 2019
MFP_logo.PNG
Magyar Falu Program 2020.
MFP_logo.PNG
Leader pályázatok
Leader.png
Falukarácsonyi ünnepség
onkormanyzat , 2013 január 01 kedd - 13:20:26 // Hozzászólás: 0

December első szombatján, az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával vette kezdetét Jézus születésének ünnepére, a Karácsonyra való felkészülésnek az időszaka. Minden szombat délután, összegyűltünk a szováti templomnál, hogy közösen meghallgassuk a szónokok ünnepi gondolatait és tanúi legyünk a világító gyertyák számának növekedésének, mely szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten (a karácsonyra, Jézus születésére) a szeretet ünnepére várakozóknak ad. E reményteli várakozás, készülődés ideje az embernek és családjának, az otthonában szenteste napján, míg magának a falu közösségének, a falukarácsonyi ünnepségen teljesedik ki.

Horváth László polgármester felkérte képviselőtársait és az intézményvezetőket, hogy a falu karácsonyfáján egy – egy szál gyertyát jelképesen gyújtsanak meg, melyet követően felgyulladtak a fények a falu karácsonyfáján. A polgármester ünnepi gondolataival nyitotta meg a ünnepséget.

A falu karácsonyfáját a hagyományokhoz híven a képviselő-testület tagjai állították fel. A fenyőfát Takács Lajosné Margit néni ajánlotta fel. A színpad feldíszítését a 3. és 4. osztályosok vállalták, illetve az ünnepségen is színpadra léptek karácsonyi műsorukkal, melyre felkészülésüket Egyházi Péterné és Simonné Molnár Anita segítették. Az általános iskola énekkara is színvonalas műsorral örvendeztette meg a jelenlévőket, mely előadás különlegessége volt, hogy hagyományos német és angol nyelvű karácsonyi dalokat is előadtak. Az idegen nyelvű daloknál való felkészülésnél Kovácsné Szuttai Mária közreműködött, kórusvezetői feladatokat Illyés Rita vállalta. Az idei évben is karácsonyi dalokkal készültek a Borostyán Nyugdíjas Klub tagjai, egyes daloknál hangszeres kísérettel. Az énekkarhoz hasonlóan a kórusvezető Illyés Rita volt.

Településünk vezetése folytatta a tavalyi évben megkezdett hagyományt. Minden adventi gyertyagyújtás alkalmával 5 család neve és címe került kisorsolásra, akiknek a falukarácsonyi ünnepségen meglepetést ígértünk. Az ajándékcsomagok 5.000 Ft értékű ajándékutalványokat rejtettek, melyeket Horváth László polgármester és Takács Tamás alpolgármester adtak át a nyerteseknek.

A színpadon utolsóként egy meglepetésműsorral kedveskedett az összegyűlt ünneplőknek, az 1982-ben életre hívott Sani Singers elnevezésű formáció alapítója és vezetője Szombathelyi Szaniszló, a győri Révai Miklós Gimnázium énektanára. Az együttes "a capella" előadásmódban, azaz hangszerkíséret nélkül énekelt.

Az önkormányzat mindazoknak a segítségét köszöni és gratulál a kiváló munkájukhoz, akik az ünnepség lebonyolításában bármilyen szerepet vállaltak.
Az ünnepségen készült képeket, az alábbi link alatt tekinthetik meg:
https://picasaweb.google.com/112166120199551842570/FalukaracsonyiUnnepseg


Adventi fények - Az Adventi koszorú gyertyáinak ünnepélyes meggyújtása
onkormanyzat , 2013 január 01 kedd - 13:14:14 // Hozzászólás: 0

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben lila, kivéve a harmadik vasárnapra jutót, amely rózsaszín. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm. A gyertyákat vasárnaponként (vagy előző este) gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet, úgy ahogyan tettük, mi itt Bágyogszováton.

December első szombatján, az Adventi koszorú első gyertyáját, Horváth László polgármester gyújtotta meg és mondott ünnepi köszöntőt. Az ünnepi verset Tüske Anna szavalta el.
A gyertyagyújtáson készült képeket, az alábbi linken tudják megtekinteni:
https://picasaweb.google.com/112166120199551842570/AdventiFenyekAzAdventiKoszoruElsoGyertyajanakUnnepelyesMeggyujtasa

Az Adventi koszorú második gyertyáját, a József Attila Általános Iskola igazgatónője, Szitáné Egyházi Katalin gyújtotta meg és ünnepi gondolatait osztotta meg velünk.

Az Adventi koszorú harmadik gyertyáját, községünk nyugállományba vonult körjegyzője, Perlaki Gyuláné gyújtotta meg és mondott ünnepi beszédet. Az ünnepi verset Kovács Laura szavalta el.
A gyertyagyújtáson készült képeket, az alábbi linken tudják megtekinteni:
https://picasaweb.google.com/112166120199551842570/3AdventiGyertyaMeggyujtasa

Az Adventi koszorú negyedik gyertyáját, községünk lelkipásztora Németh István atya gyújtotta meg és mondta el ünnepi gondolatait nekünk. Az ünnepi verset Szalai Dániel szavalta el.
A gyertyagyújtáson készült képeket, az alábbi linken tudják megtekinteni:
https://picasaweb.google.com/112166120199551842570/AdventiFenyekAzAdventiKoszoruNegyedikGyertyajanakUnnepelyesMeggyujtasa

Az önkormányzat és az óvoda dolgozói minden alkalommal forralt borral, teával és kakaóval, valamint zsíros kenyérrel és kaláccsal várták a sátor alatt a megjelent ünneplőket.

Az önkormányzat mindazoknak a segítségét köszöni, akik az gyertyagyújtások megszervezésében és lebonyolításában, bármilyen formában szerepet vállaltak és segítséget nyújtottak.


Vidám évbúcsúztató
TJ , 2012 december 31 hétfő - 19:52:29 // Hozzászólás: 0

Közel száz ember gyülekezett a művelődési ház előtt különféle jelmezekbe, maskarákba öltözve, hogy a köszöntő után nekivágjanak a vidám évbúcsúztató kocogásnak.

Ki futva, ki kocogva vagy kényelmesen gyalogolva, kerékpáron vagy rolleren vágott neki az egy kilométeres távnak, hogy ily módon köszönjön el 2012-től. Fél távnál a résztvevők forralt borral ill. forró teával pótolták a folyadékveszteséget, finom házi pogácsával űzték el éhségérzetüket, majd folytatták útjukat a kiindulási helyre. Útközben éktelen trombita, kürt, síp és egyéb eszközök keltette hanggal hívták fel a falubeliek figyelmét a még néhány óráig köztünk lévő 2012-re és a közeledő új esztendőre.
A célba érkezés után a felajánlott enni –és innivalókat jóízű beszélgetés közben fogyasztották el a szilveszteri kocogás résztvevői.

A már másodízben megrendezett óévbúcsúztató (az általános iskola és a Bágyogszovátért Egyesület szervezésében, a polgárőrség közreműködésével) nagy sikert aratott. A legötletesebb jelmezt viselő felnőtt ill. gyermek külön díjban részesült (Balatoni Anikó és Babos Csaba), de jutalmat kapott a két legfiatalabb is, Orbán Botond és Zsédely Botond személyében.
A kocogás képei megtekinthetők:


Iskolai sport
TJ , 2012 december 27 csütörtök - 20:54:38 // Hozzászólás: 0

Decemberben a Diákolimpia kézilabda és asztalitenisz versenyeinek körzeti fordulóit rendezték.

Kézilabdában a nyolc induló csapatot két csoportba sorsolták, ahonnan az első kettő jut a döntőbe.

Iskolánk eredményei:
3.korcsoport: Bágyogszovát-Kóny 15-3
Bágyogszovát-Bősárkány 7-3
Bágyogszovát-Csorna Rákóczi 3-5

4. korcsoport:Bágyogszovát-Kóny 9-1
Bágyogszovát-Bősárkány 6-4
Bágyogszovát-Csorna Széchenyi 7-10
Mindkét csapatunk 2. helyen jutott a négyes döntőbe.

Asztalitenisz:
December 18-án Szilban rendezték az asztalitenisz körzeti döntőt,ahol iskolánk tanulói három első és két harmadik helyezést értek el.

3. korcsoport lány: 1. Vitéz Diána
3. Pongrácz Viktória

4. korcsoport lány: 1. Takács Petra
3. Nagy Brigitta


4. korcsoport fiú: 1. Vitéz Gábor


Óvodai papírgyűjtés
TJ , 2012 december 16 vasárnap - 23:58:31 // Hozzászólás: 0

Teremtsünk értéket a hulladékból és óvjuk környezetünket!


Ha Ön is szeretné, hogy gyermekei, unokái számára a jelenleginél jobb feltételeket tudjunk biztosítani, kérem támogassa óvodánkat és a gyermekek fejlődését!
Kérem, hozza el hozzánk az otthonában vagy a munkahelyén felhalmozódott szórólapokat, újságokat,irodai papírhulladékot és mi a gyerekek jobb ellátására fordítjuk az árát.
Óvodánk területén helyeztünk el gyűjtőzsákokat, melyben lerakható az Ön által behozott papír, kérem érdeklődjön nálunk a zsákok helyéről.
Amennyiben lehetősége van nagyobb mennyiségű papír beszállítására, kérem előre jelezze nekünk!

Segítségüket a gyerekek nevében is köszönjük!


Komlósi Éva
az óvoda vezetője


Adventi gyertya gyújtás
TakiJuve , 2012 december 15 szombat - 20:03:14 // Hozzászólás: 0Szolgáltatás
TJ , 2012 november 28 szerda - 11:58:31 // Hozzászólás: 0

Queen vendéglő
Bágyogszovát, Árpád u. 19.
Tel.: 96/273-155, 06-30/9892-311

Vegye igénybe vendéglőnk szolgáltatásait!
- előfizetéses ebéd a hét minden napján
- rendezvények lebonyolítása
- hidegtálak készítése, házhoz szállítása
- rendezvényekre meleg étel helyszínre szállítása

Szolgáltatásaink ellenértékét kiegyenlítheti készpénzzel, Erzsébet utalvánnyal, OTP-K&H-MKB Szép Kártyával, bankkártyával a helyszínen is!

Várjuk megtisztelő megrendelését!SHOWTÁNC GÁLA 2012
TakiJuve , 2012 november 24 szombat - 21:46:16 // Hozzászólás: 0Labdarúgás
TakiJuve , 2012 november 18 vasárnap - 18:00:23 // Hozzászólás: 0


Dcsoport
Eredmeny


U19
Eredmeny Ifi
Ünnepelt a nyugdíjas klub
TJ , 2012 november 18 vasárnap - 00:55:13 // Hozzászólás: 0

A 15 éve megalakult Borostyán Nyugdíjas Klub tartotta ünnepi megemlékezését és műsorát szombaton este a szépen felújított művelődési házban.
Az alapító tagok, a később csatlakozott személyekkel együtt emlékeztek az elmúlt időszakra, idézték fel az együtt töltött perceket.
A program Tóth Lászlóné frappáns műsorvezetésével zajlott. Felszólaltak a volt klubvezetők, Bakody Lászlóné, Szabó Lajosné, Vörös Györgyné és a jelenlegi vezető, Virányi Jánosné. Mind a négyen kiemelték a klub közösségformáló erejét, felidézték a 15 év történéseit. Virányi Jánosné külön szólt a csökkenő létszámról és felhívta minden nyugdíjas figyelmét a klub nyújtotta lehetőségek kihasználására.
Horváth László polgármester a község nevében köszöntötte a jubilánsokat, megköszönte a másfél évtizedes köz érdekében végzett munkát és kívánt további sikeres időszakot a klub tagjainak, majd Dr. Balogh Lászlóné, a Pannon Nyugdíjas Szövetség megyei vezetőségi tagja üdvözölte a klubot és nyújtott át emléklapot.
Ezután kezdetét vette a klubtagok által átnyújtott műsor, melyben a régebbi színdarabokból részleteket láthatott a közönség ill. ismert népdalokat, dalokat énekelt a klub énekkara. Meg kell jegyezni, hogy nagy fejlődés tapasztalható az énekkarnál, a sok gyakorlás, a szakképzett vezető, a zenei kíséret sokat segít a tiszta hangok megszólaltatásában.
A műsor fergeteges fináléval ért véget, melyet a közönség vastapssal honorált, ezt követően a régi és a jelenlegi tagokat látta vendégül a klub vezetősége.
Képek a rendezvényről:
Albumok >> Pillanatképek >> Borostyán Nyugdíjas Klub >> 2012-11-17 - 15 éves A Nyugdíjas Klub


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT
onkormanyzat , 2012 november 15 csütörtök - 14:10:56 // Hozzászólás: 0

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
“A” típusú pályázat:
Bágyogszovát Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ezennel kiírja a 2013. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2012/2013. tanév második és a 2013/2014. tanév első félévére vonatkozóan
“B” típusú pályázat:
Bágyogszovát Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ezennel kiírja a 2013. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy kizárólag elektronikus pályázatrögzítés lehetséges a BURSA-EPER rendszer pályázói felületén a regisztrációt követően!
A pályázati űrlapok befogadásánál az önkormányzat minden esetben ellenőrzi a kinyomtatott űrlapokon található kód segítségével, hogy a pályázat valóban rögzítve és véglegesítve van a rendszerben
Iskolai sport
TJ , 2012 november 09 péntek - 08:03:15 // Hozzászólás: 0

Októberben megkezdődtek a Diákolimpia körzeti versenyei.
Lány labdarúgásban csak Bágyogszovát és Szil nevezett. Az 1. forduló eredménye:
Bágyogszovát-Szil 2:1

4. korcsoportos fiú kispályás labdarúgásban a csornai körzet mind a 9 iskolája indított csapatot. A két forduló eredményei alapján 8. osztályos labdarúgóink 3. helyezést értek el.
Mérkőzéseink: Bágyogszovát-Bősárkány 2:1 Végeredmény:1. Farád
Bágyogszovát-CS. Széchenyi 1-1 2. Csorna Rákóczi
Bágyogszovát-Farád 2:1 3.Bágyogszovát
Bágyogszovát-Rábatamási 1:1
Bágyogszovát-Cs. Rákóczi 0:2

3. korcsoportos(2000/2001- ben született) kézilabdásainkkal Kónyba látogattunk el edzőmérkőzésre. Az azonos korosztályú ellenfelet 20:1 arányban győztük le, majd az egy korcsoporttal idősebb csapat ellen 11:10- es győzelmet
harcoltunk ki.

November 3- án Sárváron rendezték meg a 13. Sága Félmaratont. A különböző távokon és korosztályokban 400 futó állt
rajthoz. Korosztályos helyezések:
2 km: 9-10 éves fiú: 7. Horváth Dávid
11-12 éves lány: 4. Horváth Petra
11-12 éves fiú. 4.Szalai Dániel
5.Nagy Áron
13-14 éves lány: 2.Szalai Klaudia
Félmaraton váltóban a Bágyogszováti Fiúk csapata 3.helyezést ért el. Tagjai: Schreiner Máté, Kiss Bence.


Hubertus mise
TJ , 2012 november 04 vasárnap - 22:18:15 // Hozzászólás: 0

2012. november 3-án, Szent Hubert püspök emléknapján a bágyogi templomban a Bágyogszovát-Bodonhely Földtulajdonosi Vadászati Közösség számára szentmisét mutatott be Németh István plébános. Immár több évre visszanyúló hagyomány a vadászok védőszentjéhez fohászkodni községünkben. A szentmise előtt a vadászhimnusz hangjai csendültek fel. A szentmise prédikációjában a természet szeretetéről, az ember környezetéért érzett felelősségéről, a természet harmóniájáról és békéjéről hallhattunk.
Az ünnepi szentmisét hangulatos ebéd és beszélgetés követte a Queen vendéglőben.
Képek a rendezvényről:


Kirándulás Pannonhalmára
TJ , 2012 november 04 vasárnap - 22:04:14 // Hozzászólás: 0

Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelyére, a több mint ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátságba szervezett kirándulást a Bágyogszovátért Egyesület november 3-án.
Az apátsággal történő ismerkedés a modern fogadóépületben kezdődött, a bencés szerzetességet és az apátság belső életét bemutató film megtekintésével. A filmvetítést követően a tárlatvezető végigkísért bennünket az apátság látogatható részein. Bemutatta a templomot, az altemplomot, a kerengőt és a könyvtárat.
Ezt követően ebéd, majd az apátsági pincészet megtekintése következett. Kalauzunk bemutatta az Apátsági Pincészet épületét (a présházat és a borházat), ismertette a borkészítés technológiai folyamatát. A pincelátogatás befejezéseként megkóstolhattuk az apátsági borokat.
Egyesületünk ezzel a kirándulással folytatta azt a megkezdett utat, hogy tagjainak, ill az érdeklődőknek lehetőséget kínál kiemelkedő természeti vagy történelmi helyek megtekintésére, az épített vagy természetes környezet tanulmányozására.

Képek a kirándulásról:


A Hit évének helyi megnyitása Bágyogszováton
TJ , 2012 október 16 kedd - 07:11:45 // Hozzászólás: 0

A világegyházban október 11-én, a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának félévszázados jubileumán nyitotta meg a Szentatya az általa meghirdetett tematikus évet, mely hitünk és a keresztény tanítás mélyebb megismerésére fordítja figyelmünket. Bágyogszováton és a hozzá tartozó településeken az évközi 28. vasárnapon nyitottuk meg a Hit évét. Templomaink falain ezen esemény logója nem reklám akar lenni, hanem a belső megújulásra kívánja felhívni a rá tekintő figyelmét. A szentmiséken ezúttal a felnőttek kaptak ajándékot. Az édesapák és nagypapák, mint a családegyház vezetői egy, a hittanos gyermekek által készített és a Hit Éve logóját ábrázoló gyertyát kaptak, hogy ennek fényénél gyűlhessen össze a család, és együtt imádkozva éghessen csonkig. Az édesanyák és nagymamák pedig - mint a család lelki egységének megteremtői - két imádságos lapot kaptak, hogy ez is segítse a közös együttlétet, összefogva a családot. A gyermekek kézzelfogható ajándékot nem kaptak, számukra a legnagyobb öröm és ajándék, ha szeretetben együtt van és a hitben él a család.

Németh István
plébános
Az eseményen készült képek megtekinthetők:


Fiatal mezőgazdasági pályázat
TJ , 2012 október 13 szombat - 19:52:25 // Hozzászólás: 0

Kalmár Attila bágyogszováti vállalkozó vagyok, 2010-ben nyertem el a fiatal vállalkozóknak kiírt mezőgazdasági pályázatot.
Képesítésemet a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola mezőgazdasági gépész szakán szereztem 1996-ban. Szakmai gyakorlatomat helyi termelőknél szereztem, vállalkozásomat egy személyben irányítom. A következő munkafolyamatokat végzem: gazdaság irányítása, gépek kezelése, kisebb javítások karbantartások elvégzése, vevőkel, szállítókkal tárgyalás, termelés folyamatának folyamatos nyomon követése, minőség ellenőrzése.
Jelenleg 17 ha-on gazdálkodom, napraforgót, búzát, árpát, kukoricát, repcét termesztek. Távolabbi célom, hogy elérjem a tervezett üzemméretet, a 25 ha-t.
A pályázaton elnyert összeget földbérlésre, földvásárlásra, gépvásárlásra, ill. a meglévő géppark fejlesztésére kívánom fordítani.Idősek Napi Ünnepség
onkormanyzat , 2012 október 12 péntek - 18:31:22 // Hozzászólás: 0

Önkormányzatunk október 6-án tartotta Idősek napi rendezvényét, melyen nagy számban vettek részt szépkorúaink. Az ünnepi köszöntőt Hulák Zsuzsanna, a Nemzeti Erőforrások Minisztérium Nyugdíjbiztosítási Főosztályának vezetője tartotta. Kedves, szimpatikus megjelenésével és az idősekhez szóló szeretetteljes odafigyeléssel beszélt e generáció örömeiről, problémáiról.

Horváth László polgármester és Takács Tamás alpolgármester köszöntötte az 50. és 65. házassági évfordulójukat ünneplőket, illetve településünk legidősebb férfi és női lakosát.

50. házassági évfordulóját ünnepli:
Hofstetter Nándor és felesége Simon Magdolna
Szabó Elemér és felesége Nagy Mária
Kovács Béla és felesége Horváth Edit
Turcsányi István és felesége Csizmazia Teréz

65. házassági évfordulóját ünnepli:
Vitéz András és felesége Simon Emília

Bágyogszovát legidősebb férfi lakosa:
Vitéz András (92 éves)
Bágyogszovát legidősebb női lakosa: Berki Lajosné, Ilus néni (95 éves)

Iskolánk diákjai verssel, óvodásaink énekes-mondókás műsorral örvendeztették meg időskorú lakosainkat. Majd az ízletes uzsonna után, a helyi Nyugdíjas Klub tagjai népdalokkal, nótákkal kedveskedtek kortársaiknak. Az Önkormányzat egy kis meglepetéssel is szolgált az ünneplőknek, hisz Madarász Katalint a Jákó Vera díjas művésznőt hívta, hogy igényes előadásával, közismert nótáival szórakoztassa az ünneplőket. Elmondható, hogy műsora minden jelenlévőt dalra fakasztott. A jó hangulat ezután még csak fokozódott és késő estig kitartott.
Az Önkormányzat köszöni az Idősek Gondozóháza munkatársainak, a házi gondozók, valamint mindazoknak a munkáját, akik bármilyen módon segítették rendezvényünk sikerességét.
Az ünnepségen készült képeket az alábbi link alatt tudják megtekinteni:

A Borostyán Nyugdíjas Klub és Madarász Katalin műsoráról készült videókat itt tekinthetik meg:
Zumba felhívás
TakiJuve , 2012 október 12 péntek - 17:31:04 // Hozzászólás: 0

Zumba Logo

Kedves bágyogszováti (és környéki) lányok, asszonyok! Emlékeznek még a tavaszi Nagy-árok menti bográcsparti programjai közt a vidám hangulatú zenés, táncos Zumba előadásra?

Ha van aki nem emlékszik pontosan, íme egy kis ízelítő:Sajnos a nyár folyamán a látogatottság csökkenése miatt megszűnt a hetente tartott Zumba óra településünkön. A legkitartóbb zumbásaink a környékbeli településekre járnak át kikapcsolódni, mozogni.
Most ismét lehetőség lenne Zumba foglalkozások szervezésére Bágyogszováton, ehhez viszont megfelelő számú jelentkezőre, érdeklődőre lenne szükséges. Ha tehát szeretne a sötét téli estéken egy jó kedvű vidám társasággal szórakozni, kikapcsolódni, mozogni, jelezze érdeklődését és csatlakozzon a csoport Facebook csoportjához, az alábbi linkre kattintva:

Zumba Bágyogszovát

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi személyeknél lehet, Facebook-on (a nevekre kattintva):

Benszkiné Kiss Anikó
Erika Kovács
Farkasné Horváth Melinda
Orbánné Tóth Renáta
Takácsné Hegedűs TímeaNyugdíjas kirándulás
TJ , 2012 október 10 szerda - 06:12:34 // Hozzászólás: 0

Szeptember végén községi nyugdíjas klubunk kirándulást szervezett Badacsonyba és Szigligetre. A kiránduláshoz csatlakoztak néptánccsoportunk tagjai is, így népes társaság kereste fel először a Badacsonyban található Szegedy Róza házat. A ház megtekintése után szervezett borkóstoló következett, majd Szigligeten szüreti felvonulás aktív részvevőjeként bekapcsolódtak az ottani programokba.
A sok látnivaló után, hazafelé jövet egy főút melletti vendéglőben vacsora és jókedvű mulatás zárta a napot.
Képek a kirándulásról:


Vasdiploma
TJ , 2012 október 05 péntek - 19:30:05 // Hozzászólás: 0

Ünnepelni jöttek össze a régi kollégák, családtagok, az önkormányzat képviselői, az egykori tanítóképző mostani vezetője. Görcs Tivadar, mindannyiunk Tibi bácsija 65 éve szerzett tanítói oklevelet. Közvetlenül a II. világháború után -melynek kínjait a saját bőrén tapasztalta meg- érkezett Bágyogszovátra, ahol 45 évig tanított.
Az ünnepségen Horváth László polgármester méltatta a hosszú pályafutás alatt elért eredményeket. Megidézte a csillogó gyerekszemeket, a kultúra, a hagyományőrzés, a múlt kutatása terén végzett pótolhatatlan munkát, a művelődési ház létrehozása érdekében végzett fáradhatatlan tevékenységet. Ezt követően Dr. Cseh Sándor a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar dékánja adta át a vasoklevelet Görcs Tivadarnak és mondott köszönetet a több évtizedes oktató-nevelő tevékenységért.
A köszöntők sorában Szitáné Egyházi Katalin jelenlegi általános iskolai igazgató és Egyházy Péterné egykori kolléga következett, majd Berta Károly a nyugdíjas pedagógusok nevében köszöntötte az ünnepeltet. Horváth László polgármester és Perlaky Gyuláné körjegyző emlékplakettet nyújtott át az önkormányzat nevében.
Tibi bácsi köszönetet mondott a méltató szavakért, hálás szívvel gondolt vissza egykori tanítványaira, kollégáira és mindazokra, akik pályafutása alatt akár a pedagógus pályán, akár kulturális tevékenység végzése közben segítették.
A diploma átadó ünnepség végén dédunokái, unokái, gyermekei és közvetlen hozzátartozói köszöntötték a jubiláló pedagógust, az apát, nagypapát és dédpapát.
A legnagyszerűbb dolog volt az ünnepség résztvevőinek, hogy Tibi bácsi a maga 88 évével szellemileg teljesen fitt, anekdotázó, a világ dolgaival tisztában lévő fiatalúrnak tűnt, szeme sarkában most is ott bujkált a huncut mosoly.
Közös volt a kívánság, szeretnénk, ha öt év múlva, a rubindiploma átadásán mindannyian részt vehetnénk.
Képek a rendezvényről:


LAN_GOPAGE  1 2 3 4
Régebbi hírek:
Falukarácsonyi ünnepség onkormanyzat @ (jan 01 : 13:20) (Egyéb)
Vidám évbúcsúztató TJ @ (dec 31 : 19:52) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (dec 27 : 20:54) (Egyéb)
Óvodai papírgyűjtés TJ @ (dec 16 : 23:58) (Egyéb)
Adventi gyertya gyújtás TakiJuve @ (dec 15 : 20:03) (Egyéb)
Szolgáltatás TJ @ (nov 28 : 11:58) (Egyéb)
SHOWTÁNC GÁLA 2012 TakiJuve @ (nov 24 : 21:46) (Egyéb)
Labdarúgás TakiJuve @ (nov 18 : 18:00) (Egyéb)
Ünnepelt a nyugdíjas klub TJ @ (nov 18 : 00:55) (Egyéb)
BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT onkormanyzat @ (nov 15 : 14:10) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (nov 09 : 08:03) (Egyéb)
Hubertus mise TJ @ (nov 04 : 22:18) (Egyéb)
Kirándulás Pannonhalmára TJ @ (nov 04 : 22:04) (Egyéb)
Fiatal mezőgazdasági pályázat TJ @ (okt 13 : 19:52) (Egyéb)
Idősek Napi Ünnepség onkormanyzat @ (okt 12 : 18:31) (Egyéb)
Zumba felhívás TakiJuve @ (okt 12 : 17:31) (Egyéb)
Nyugdíjas kirándulás TJ @ (okt 10 : 06:12) (Egyéb)
Vasdiploma TJ @ (okt 05 : 19:30) (Egyéb)
Fa dekorációs termékek TakiJuve @ (okt 05 : 17:39) (Egyéb)
Karácsonyi hangverseny Budapesten TJ @ (szept 25 : 21:25) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (szept 22 : 19:13) (Egyéb)
Húsz éve végeztek TJ @ (szept 15 : 21:35) (Egyéb)
Nyárbúcsúztató családi nap onkormanyzat @ (szept 12 : 12:02) (Egyéb)
Köszönet a tánccsoporttól TJ @ (szept 12 : 09:15) (Egyéb)
Kisboldogasszony-napi Mária-zarándoklat TJ @ (szept 11 : 20:43) (Egyéb)
Megkezdődött a tanév TJ @ (szept 03 : 07:26) (Egyéb)
Nótaklub alakult TJ @ (szept 01 : 07:15) (Egyéb)
Felhívás! TJ @ (aug 28 : 19:11) (Egyéb)
Államalapítónkra emlékeztünk onkormanyzat @ (aug 22 : 13:53) (Egyéb)
Balatonalmádi kirándulás onkormanyzat @ (aug 17 : 15:28) (Egyéb)
Elment a SZOMSZ... TJ @ (aug 15 : 13:40) (Egyéb)
Iskolai sport TJ @ (aug 15 : 13:35) (Egyéb)
Fertőendrédi tűzoltó sikerek TJ @ (aug 04 : 21:09) (Egyéb)
Csehországi kirándulás onkormanyzat @ (aug 02 : 20:45) (Egyéb)
Búcsúi tánc TakiJuve @ (júl 24 : 21:08) (Egyéb)
Kirándulás Dunakilitire és Bősre TJ @ (júl 24 : 19:58) (Egyéb)
VI. Horváth Ferenc emléktorna TJ @ (júl 23 : 21:32) (Egyéb)
Máté Imre emlékére TJ @ (júl 12 : 09:12) (Egyéb)
Káposztafesztivál TJ @ (júl 08 : 18:59) (Egyéb)
1962-ben végeztek TJ @ (jún 17 : 21:39) (Egyéb)
Elballagtak végzőseink TJ @ (jún 16 : 14:52) (Egyéb)
10 és 15 éves osztálytalálkozó TJ @ (jún 10 : 19:07) (Egyéb)
Elbúcsúzott az igazgató TJ @ (jún 09 : 12:58) (Egyéb)
Tűzoltó verseny - 2012 TJ @ (jún 05 : 19:51) (Egyéb)
Sportsikerek TJ @ (jún 04 : 19:59) (Egyéb)
65 év jóban-rosszban TJ @ (jún 02 : 20:21) (Egyéb)
40 éves osztálytalálkozó TJ @ (máj 27 : 19:36) (Egyéb)
Vizet a Dunába! TJ @ (máj 17 : 19:36) (Egyéb)
ANYÁK NAPJA BÁGYOGSZOVÁTON onkormanyzat @ (máj 10 : 15:44) (Egyéb)
Általános iskolánk hírei TJ @ (máj 04 : 08:35) (Egyéb)
"Nagyárok" menti bográcsparti TJ @ (máj 01 : 19:13) (Egyéb)
Szemétgyűjtés TJ @ (ápr 25 : 07:30) (Egyéb)
I. Bágyogszováti Borverseny TJ @ (ápr 23 : 06:27) (Egyéb)
Nagy siker a diákolimpián! TJ @ (ápr 20 : 06:25) (Egyéb)
Újjáéled a női kézilabda TJ @ (ápr 20 : 06:10) (Egyéb)
Állampolgársági eskü onkormanyzat @ (ápr 11 : 10:33) (Egyéb)
Egyházközségi hírek TJ @ (ápr 09 : 18:29) (Egyéb)
Asztalitenisz-verseny TJ @ (márc 14 : 21:04) (Egyéb)
Március 15-re emlékeztünk Robi @ (márc 14 : 18:46) (Egyéb)
Iskolai hírek TJ @ (márc 11 : 21:52) (Egyéb)
Nőnap TJ @ (márc 11 : 21:22) (Egyéb)
Sikeres pályázat onkormanyzat @ (márc 05 : 10:07) (Aktuális)
A nyugdíjas klub hírei TJ @ (febr 18 : 18:51) (Egyéb)
Óvodai farsang - 2012 TJ @ (febr 07 : 18:56) (Egyéb)
Vadászbál - 2012 TJ @ (febr 05 : 20:17) (Egyéb)
Iskolásaink sportsikerei TJ @ (jan 27 : 07:54) (Egyéb)
Mezőgazdasági vállalkozók figyelmébe TJ @ (jan 27 : 07:48) (Egyéb)
Műszaki vizsga TJ @ (jan 27 : 07:42) (Egyéb)
Tisztes helytállás TJ @ (jan 22 : 22:20) (Egyéb)
Változás TJ @ (jan 13 : 20:59) (Egyéb)
Felháborító TJ @ (jan 08 : 18:43) (Egyéb)
Tíz éves a tekecsapat TJ @ (jan 08 : 17:16) (Egyéb)
Vidám óévbúcsúztató TJ @ (dec 31 : 20:21) (Egyéb)
Nyugdíjas évzáró TJ @ (dec 30 : 20:36) (Egyéb)