Főmenü
Magyar Falu Program 2019
MFP_logo.PNG
Klímastratégia
klimastrategia.jpg
ASP 2.0 Projekt
ASP_2_0.png
Energiahatékonyság növelése
Bágyogszováti Közös Önkormányzati Hivatal épületének felújítása
 
szechenyi_terv.png
 
Bágyogszováti Idősek Otthona korszerűsítése
Széchenyi
Hulladékgazdálkodás
Élelmiszerbank

Bágyogszovát Község Önkormányzatát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.
LAN_LOGINMENU_5
LAN_LOGINMENU_50

LAN_LOGINMENU_2
[ ]
[ ]
Online
  • Guests: 12
  • Members: 0
  • Newest Member: hmate
  • Most ever online: 60
    Guests: 60, Members: 0 on 2018 november 07 szerda - 09:32:47
Dátum / Idő
 
Időjárás
Counter
This page today ...
total: 3
unique: 3

This page ever ...
total: 809
unique: 451

Site ...
total: 2480845
unique: 119929
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljmetál
LANDT_XAGO
http://metalos.hupont.hu/53/bemutatkozas

Ha van kedvetek nézzétek meg !


Bné Jácinta
LANDT_XAGO
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
https://www.youtube.com/watch?v=xP7h5ndp5w0


anyuci
LANDT_XAGO
Gratulálunk Polgármester Úr! További munkájához:-Sok sikert,Erőt,Egészséget Kívánunk! Szabó Erika és családja


Tibi
LANDT_XAGO
A Rozmaring H.N.E. műsora a káposzta fesztiválon 16 órakor kezdődik!!!


mester
LANDT_XAGO
Tisztelettel kérdezem, mikor lesz megtekinthető a káposzta fesztivál programja?


Tibi
LANDT_XAGO
"A bágyogi kút már használható !"


Tibi0525
LANDT_XAGO
a bágyogi "artézi" kút miért nem használható??? többen is megálltak már előtte , de hiába nyomkodják víz nem jön belőle, tudja valaki az okát?


metál
LANDT_XAGO
Helló !

Köszönöm Zsolti hogy gondoltál rám. Ma megkaptam a Söralátéteket !
Ilyenek még nincsenek !
Meg egyszer nagyon szépen köszönöm !
Üdv: Jóska


Kisgomb
LANDT_XAGO
Újra kézilabda!!!! Már alig várom, úgyhogy újra énekelhessük a lelátókról, hogy "Újra itt a szombat este, dübögnek a dobok..." Hajrá csajok!!!!


metál
LANDT_XAGO
Megtaláltam a jelszót !
Köszi akkor nem kérek másikat !


Hajni
LANDT_XAGO
Kívánok én hitet , kedvet,
Szép szerelmet, hű türelmet.
Utakhoz fényt, csodát, álmot.
Békességet, boldogságot.
Szép szavakat és égre kéket.
Emberarcú emberséget.
Verseket, célt, igazságot.
Daltól derűs , jobb világot.
Bokrok mellé társnak fákat.
Napfényt , amely el nem fárad.
Tekintetet szembenézve.
Éjt, meg nappalt soha félve.
Kézfogásos tiszta csöndet.
És mosolyból minél többet !!


metál
LANDT_XAGO

Kitartó hétfőt,
Pompás keddet,
Mesés szerdát,
Örömteli csütörtököt,
Hálás pénteket,
Nyugodalmas szombatot és
Boldog vasárnapot

kívánok Nektek az új esztendőre !enemy
LANDT_XAGO
Csatlakozom Jácintához én is.Szeretett falum lakóinak és minden volt bágyogszovátinak áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!Szabó Péter


Bné Jácinta
LANDT_XAGO
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2aDaDVlvQ


István atya
LANDT_XAGO
A november 26-i Jézus Anyja, Mária című oratóriumra mindenkit szeretettel várunk. Ízelítőül belehallgathatsz az alábbi linken: http://plebania.net/kephangtar/hallgat.php?zid=18
Egyházközségi hírek
TJ , 2012 április 09 hétfő - 18:29:07 // Hozzászólás: 0

Bágyogszovátiak Budapest gyöngyszemeinél

2012. április 21-én, szombaton bágyogszovátiak, bodonhelyiek és rábaszentmiklósiak egy autóbusszal a főváros felé vettük az irányt. Elsőként Budakeszi-Makkosmária kegyhelyen csodáltuk meg a búcsújáró hely környezetét, majd a templomot, indulás előtt litániát imádkoztunk égi Édesanyánk tiszteletére. Ezt követően a gazdagréti Szent Angyalok templomot néztük meg kedves fogadtatás és idegenvezetés kíséretében. A déli órákat a Gellért-hegy lábánál, a híres Sziklatemplomban és környékén töltöttük. A rövid szabadidő után szentmisénk helyszínére, a Kútvölgyi Kápolnába igyekeztünk. Itt Beatrix nővér mesélt a magyarság engesztelő kápolnájának történetéről. A szentmise után "az Isten vándorával", a 97 esztendős Regőczi István atyával is találkozhattunk. Napunk utolsó gyöngyszeme a Magyar Szentek Temploma volt, ahol különleges akusztika fogadott minket. Egy belvárosi étterem már jól ismert pincehelyiségében pedig megvacsoráztunk. A zarándokút végén többen megjegyezték: valóban Budapest "rejtett gyöngyszemeivel" ismerkedhettünk meg. Köszönjük mindazoknak, akik odaadó munkájukkal segítették, hogy ezúttal is felejthetetlen élményekkel térjünk haza!

Németh István plébános
Képek a kirándulásról:
..................................................
.............................................................................................................................................................

Községi Fáklyás Keresztút

Az idei Nagypénteken először került megszervezésre a szováti templomtól a bágyogi templomig tartó Községi Fáklyás Keresztút. Napnyugta után vette kezdetét az Úr Jézus szenvedésének állomásait megjelenítő ájtatosság, mely kifejezte azt, hogy annak idején a Golgotára vezető út is meglehetősen hosszú volt. A Magyar Katolikus Lexikonban a keresztúti ájtatosság magyarázatánál olvashatjuk, hogy a keresztút végzéséhez szorosan hozzátartozik a mozgás, vagyis az egyes stációkat végig kell járni, mely segíti az átélést és azonosulást a szenvedő Krisztussal.
A közel két kilométeres szakaszon arányosan osztottuk el az állomásokat, valamennyi útszéli kereszt és a szováti temető bejárata is stációként szolgált. A plébánia összesen 45 fáklyát tudott kölcsönözni, de sokan hoztak magukkal saját világítóeszközt. A stációk között a kiosztott füzetből énekeltünk, valamint a fájdalmas rózsafüzér tizedeit imádkoztuk. Az egyházközségi képviselő-testületek tagjai felváltva vittek egy fából készült nagy keresztet a körülbelül száz emberből álló imádkozó közösségben.
Szeretnénk, ha ez az igazán szívünk mélyéig ható ájtatosság hagyománnyá válna, és jövőre a bágyogi templomból a szováti templom felé indulna a keresztútjárás Nagypéntek estéjén.

Németh István plébános

Képek a keresztútról:
.......................................................................................................................................................................................................................
Bágyogszovátiak Magyarszéken és Pécsen


2012. március 24-én, szombaton bágyogszováti, kisbaboti és rábaszentmiklósi hívekkel, valamint néhány vendéggel kiegészülve idei első zarándoklatunkat tartottuk. Elsőként Magyarszékre mentünk, ahol a Sarutlan Kármelita Nővérek kolostorában szentmisén vettünk részt. Igazi öröm volt a bágyogszováti Németh Erika Klára nővérrel való találkozás, a sok ismerős megannyi öleléssel, jó szóval valódi testvéri közösséget alkotott. A rendház klauzura, ami azt eredményezte, hogy csupán kívülről járhattuk körbe az épületet, megcsodálva a vendégházakat és a szép környezetet.
A kármelita ajándéktárgyak és a "karamelita ostya" beszerzése után Pécsre indultunk, ahol elsőként Gázi Kászim pasa dzsámiját tekintettük meg, amely ma katolikus plébániatemplom. Délben működése közben körülálltuk a Széchenyi tér egyik új érdekességét, a dzsámi mozgó harangtornyát. Ezután a Cella Septihora Látogatóközpontot tekintettük meg Dr. Bachman Zoltán professzor úr kalauzolásával, aki az ókeresztény sírkamrák műemlékegyüttesének feltárásakor vezető építészként és a múzeum kialakításának tervezőjeként működött közre, így át tudta adni azt az élményt, amit neki jelentett ennek a különleges világnak a feltárása. A Pécsi Bazilikát és a Dómmúzeumot is megtekintettük, majd a Pécs városának látképéhez tartozó Havihegyi Kápolnát kerestük fel, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra.
Autóbuszunkkal Bárdudvarnok-Kaposszentbenedek felé vettük az irányt, ahol Világos Krisztián atya vezet egy lelkigyakorlatos házat. A szinte kizárólag fából készült épület ámulatba ejtette a csoportot, majd ebből felocsúdva megvacsoráztunk, és hazatértünk.
Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette és segítette ezt a szép napot megélnünk, gazdagodhattunk maradandó élményekben!

Németh István plébános

Képek a kirándulásról: