Log directory is not writable - please CHMOD e107_plugins/log/logs to 777
 
 
Főmenü
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
Vendégek: 19
Tagok: 0
Ezen a lapon: 2
Tagok: 211, legújabb: hmate
Dátum / Idő
 
Számláló
Ma
Összesen: 1
Egyedi: 1

Legtöbb
Összesen: 1
Egyedi: 1

Oldal ...
Összesen: 1
Egyedi: 1
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljmetál
dec 07 : 20:47
http://metalos.hupont.hu/53/bemutatkozas

Ha van kedvetek nézzétek meg !


Bné Jácinta
dec 23 : 20:21
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
https://www.youtube.com/watch?v=xP7h5ndp5w0


anyuci
okt 13 : 08:28
Gratulálunk Polgármester Úr! További munkájához:-Sok sikert,Erőt,Egészséget Kívánunk! Szabó Erika és családja


Tibi
júl 02 : 22:21
A Rozmaring H.N.E. műsora a káposzta fesztiválon 16 órakor kezdődik!!!


mester
jún 24 : 10:30
Tisztelettel kérdezem, mikor lesz megtekinthető a káposzta fesztivál programja?


Tibi
júl 28 : 14:01
"A bágyogi kút már használható !"


Tibi0525
júl 10 : 22:01
a bágyogi "artézi" kút miért nem használható??? többen is megálltak már előtte , de hiába nyomkodják víz nem jön belőle, tudja valaki az okát?


metál
dec 06 : 18:49
Helló !

Köszönöm Zsolti hogy gondoltál rám. Ma megkaptam a Söralátéteket !
Ilyenek még nincsenek !
Meg egyszer nagyon szépen köszönöm !
Üdv: Jóska


Kisgomb
ápr 20 : 14:09
Újra kézilabda!!!! Már alig várom, úgyhogy újra énekelhessük a lelátókról, hogy "Újra itt a szombat este, dübögnek a dobok..." Hajrá csajok!!!!


metál
jan 26 : 19:40
Megtaláltam a jelszót !
Köszi akkor nem kérek másikat !


Hajni
jan 01 : 17:45
Kívánok én hitet , kedvet,
Szép szerelmet, hű türelmet.
Utakhoz fényt, csodát, álmot.
Békességet, boldogságot.
Szép szavakat és égre kéket.
Emberarcú emberséget.
Verseket, célt, igazságot.
Daltól derűs , jobb világot.
Bokrok mellé társnak fákat.
Napfényt , amely el nem fárad.
Tekintetet szembenézve.
Éjt, meg nappalt soha félve.
Kézfogásos tiszta csöndet.
És mosolyból minél többet !!


metál
dec 31 : 17:15

Kitartó hétfőt,
Pompás keddet,
Mesés szerdát,
Örömteli csütörtököt,
Hálás pénteket,
Nyugodalmas szombatot és
Boldog vasárnapot

kívánok Nektek az új esztendőre !enemy
dec 26 : 08:02
Csatlakozom Jácintához én is.Szeretett falum lakóinak és minden volt bágyogszovátinak áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!Szabó Péter


Bné Jácinta
dec 24 : 18:17
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2aDaDVlvQ


István atya
nov 11 : 09:20
A november 26-i Jézus Anyja, Mária című oratóriumra mindenkit szeretettel várunk. Ízelítőül belehallgathatsz az alábbi linken: http://plebania.net/kephangtar/hallgat.php?zid=18
Időjárás
Bannerek

szechenyi_terv.png
Széchenyi
Hulladékgazdálkodás
Élelmiszerbank

Bágyogszovát Község Önkormányzatát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.
Polgármesteri köszöntő

Tisztelettel köszöntöm községünk honlapján, jó böngészést kívánok!

Szeretettel üdvözlöm a kedves bágyogszovátiakat, a falunkból elszármazottakat és mindazokat, akik kíváncsiak erre a rábaközi falura.Bágyogszovát a Rábaköz egyik települése Győr-Moson-Sopron megyében. Csornától 11 km-re dél-keletre, Győrtől 32 km-re dél-nyugatra fekszik. Északon Kóny, keleten Rábacsécsény, dél-keleten Bodonhely, dél-nyugaton Rábapordány, nyugaton Dör község határolja.

A település megközelíthető az 1-es útról, vagy az M1-es autópályáról, ha Győrt elhagyva rátérünk a Győr és Sopron között húzódó 85-ös számú főútra. Itt a Kóny utáni kereszteződésben balra fordulva a bágyogszováti vasútállomást érjük el. A vasút távol esik a községtől, de 4 km megtétele után elérjük a falu első házait. Községünk elérhető még a 83-as főútról is, Téttől északnyugati irányba kell haladni.

A közel 800 éves település területe már a magyarok bejövetele előtt is lakott hely volt, ezt bizonyították a feltárt avarkori temető leletei. A legrégebbi írásos emlék az 1224-ből származó oklevél, amely Szovátot, mint a győri püspökség birtokát említi. Bágyog községet az 1351-es keltezésű levélben említik először, amikor Nagy Lajos királytól a Kanizsayak kapják meg a települést. Az évszázadok viharait elődeink is megszenvedték, itt is dúlt a tatár, a török, pusztított a pestis járvány.

A mai Bágyogszovát korábban két községből (Rábaszovát és Bágyog településekből) állt, az 1950-es összevonás óta nevezik mai nevén. Az összeépült falurészt a Kölesmajor - Kepési csatorna választja el egymástól.
A községre a múltban és ma is elsősorban a mezőgazdasággal kapcsolatos tevékenység a jellemző, kisebb arányt képviseltek az iparosok. Ezért vált különös jelentőségűvé a termelőszövetkezet 1992-es felszámolása, amely több mint 300 főt foglalkoztatott egyetlen jelentős munkaadóként a településen. A sokkból nehezen ocsúdott fel a falu, igaz ma már a falu határát magángazdálkodók művelik. Több kft., bt., és mintegy 100 egyéni vállalkozó folytat különböző tevékenységet. A település jelenlegi lélekszáma 1350 fő, lakások száma több mint 500, területe 2407 ha.

Két jelentős építészeti alkotást találhatunk Bágyogszováton, az 1768 és 1772 között épült bágyogi Szent Márton és az 1795 és 1804 között felépített szováti Szent Mária Magdolna templomot. Mindkét épület barokk stílusjegyeket visel magán.

Községünkben nyolcosztályos általános iskola, napközi otthonos óvoda működik, községi könyvtárral rendelkezünk,Időskorúak Gondozó Háza (ahol bentlakásos intézményben teljeskörű ellátásban részesülnek a gondozottak), egészségügyi komplexum (ahol a háziorvosi rendelésen kívül fogorvosi rendelőt,fiókgyógyszertárat és a védőnői szolgálatot kereshetik fel az arra rászorulók). A községben teljes hatáskörrel üzemel a posta.

Öntevékeny szervezeteink között megtalálható a Bágyogszováti Tűzoltó Egyesület ( több mint 120 éves), a Bágyogszováti Sportegyesület ( labdarugó szakosztállyal), a Borostyán Nyugdíjas Klub, a Bágyogszováti Lövészklub, a Vöröskereszt helyi szervezete, a Máltai Szeretet Szolgálat helyi csoportja, a Bágyogszovátért Közhasznú Egyesület, a Rozmaring Hagyományörző Néptánc Egyesület.
Falumúzeumunkban, pedig sok régi „kincs” látható.

A mai Bágyogszovát megfelelő infrastruktúrával rendelkezik (vezetékes víz, gáz, szennyvízhálózat, digitális telefonhálózat)

A községben polgármesteri hivatal működik (kép), körjegyzőségi székhellyel, melyhez Bágyogszováton kívül Bodonhely község tartozik.


Településünk fontosabb eseményei:
ÁPRILIS - Tavaszi LOVAS nap (hónap végén)
MÁJUS - Édesanyák köszöntése ( első vasárnap),
- Hősök napi megemlékezés (utolsó vasárnap)
JÚLIUS - KÁPOSZTAFESZTIVÁL,
-Horváth Ferenc Emléktorna (labdarúgás),
- szováti (Szt. Mária Magdolna) búcsú
OKTÓBER -Idősek napja
NOVEMBER -bágyogi (Szt. Márton) búcsú
DECEMBER - Adventi gyertyagyújtások
- Falukarácsony

Remélem e rövid ismertetővel sikerült érdeklődését felkelteni és a honlap rendszeres felkeresése személyes találkozóra ösztönzi Önt, családját és barátait!


Horváth László
polgármester