Főmenü
Klímastratégia
klimastrategia.jpg
ASP 2.0 Projekt
ASP_2_0.png
Energiahatékonyság növelése
Bágyogszováti Közös Önkormányzati Hivatal épületének felújítása
 
szechenyi_terv.png
 
Bágyogszováti Idősek Otthona korszerűsítése
Széchenyi
Hulladékgazdálkodás
Élelmiszerbank

Bágyogszovát Község Önkormányzatát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.
LAN_LOGINMENU_5
LAN_LOGINMENU_50

LAN_LOGINMENU_2
[ ]
[ ]
Online
  • Guests: 12
  • Members: 0
  • Newest Member: hmate
  • Most ever online: 90
    Guests: 90, Members: 0 on 2022 március 02 szerda - 12:23:27
Dátum / Idő
 
Időjárás
Counter
This page today ...
total: 3
unique: 3

This page ever ...
total: 30634
unique: 11277

Site ...
total: 2555891
unique: 144532
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljmetál
LANDT_XAGO
http://metalos.hupont.hu/53/bemutatkozas

Ha van kedvetek nézzétek meg !


Bné Jácinta
LANDT_XAGO
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
https://www.youtube.com/watch?v=xP7h5ndp5w0


anyuci
LANDT_XAGO
Gratulálunk Polgármester Úr! További munkájához:-Sok sikert,Erőt,Egészséget Kívánunk! Szabó Erika és családja


Tibi
LANDT_XAGO
A Rozmaring H.N.E. műsora a káposzta fesztiválon 16 órakor kezdődik!!!


mester
LANDT_XAGO
Tisztelettel kérdezem, mikor lesz megtekinthető a káposzta fesztivál programja?


Tibi
LANDT_XAGO
"A bágyogi kút már használható !"


Tibi0525
LANDT_XAGO
a bágyogi "artézi" kút miért nem használható??? többen is megálltak már előtte , de hiába nyomkodják víz nem jön belőle, tudja valaki az okát?


metál
LANDT_XAGO
Helló !

Köszönöm Zsolti hogy gondoltál rám. Ma megkaptam a Söralátéteket !
Ilyenek még nincsenek !
Meg egyszer nagyon szépen köszönöm !
Üdv: Jóska


Kisgomb
LANDT_XAGO
Újra kézilabda!!!! Már alig várom, úgyhogy újra énekelhessük a lelátókról, hogy "Újra itt a szombat este, dübögnek a dobok..." Hajrá csajok!!!!


metál
LANDT_XAGO
Megtaláltam a jelszót !
Köszi akkor nem kérek másikat !


Hajni
LANDT_XAGO
Kívánok én hitet , kedvet,
Szép szerelmet, hű türelmet.
Utakhoz fényt, csodát, álmot.
Békességet, boldogságot.
Szép szavakat és égre kéket.
Emberarcú emberséget.
Verseket, célt, igazságot.
Daltól derűs , jobb világot.
Bokrok mellé társnak fákat.
Napfényt , amely el nem fárad.
Tekintetet szembenézve.
Éjt, meg nappalt soha félve.
Kézfogásos tiszta csöndet.
És mosolyból minél többet !!


metál
LANDT_XAGO

Kitartó hétfőt,
Pompás keddet,
Mesés szerdát,
Örömteli csütörtököt,
Hálás pénteket,
Nyugodalmas szombatot és
Boldog vasárnapot

kívánok Nektek az új esztendőre !enemy
LANDT_XAGO
Csatlakozom Jácintához én is.Szeretett falum lakóinak és minden volt bágyogszovátinak áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!Szabó Péter


Bné Jácinta
LANDT_XAGO
Minden kedves ott élő és elszármazott bágyogszovátinak nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok: Bognárné Jácinta
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2aDaDVlvQ


István atya
LANDT_XAGO
A november 26-i Jézus Anyja, Mária című oratóriumra mindenkit szeretettel várunk. Ízelítőül belehallgathatsz az alábbi linken: http://plebania.net/kephangtar/hallgat.php?zid=18
Magyar Falu Program
MFP_logo.PNG
Leader pályázatok
Leader.png
A Szakkör
Vadászati Közösség
Tisztelt Látogató!

A Bágyogszovát – Bodonhely Földtulajdonosi Vadászati Közösség nevében sok szeretettel köszöntöm honlapunkon! Engedje meg, hogy pár sorban bemutatkozzunk! A Vadászati közösségünk az ország egyik legszebb tájegységén, a Kisalföldön található. Csorna város észak- keleti részén fekszik, Csornától 15 km-re. A Bágyogszovát – Bodonhely községek földtulajdonosai régi, jogos igényüket próbálták valóra váltani egy önálló, Bágyogszovát – Bodonhely községek közigazgatási területén fekvő vadászterület kialakításával. A 2006. május végére összehívott földtulajdonosi gyűlés 97 %-os szavazati aránnyal megalakította a Bágyogszovát – Bodonhely Földtulajdonosi Vadászati Közösséget , megválasztotta a közös képviselőt és a közösség elnökét.

Földtulajdonosok Közös Képviselője  - Pongrácz Gyula 9145 Bágyogszovát, Szabadság utca 120. Tel.: 06-96-27330/9564339
Közösség Elnöke :  - Horváth László 9145 Bágyogszovát, Szabadság utca 22. Tel: 06-96-273274 illetve 20/4441994 E-mail: lacihorvath@ freemail.hu
A közösség levelezési címe:  9145 Bágyogszovát, Szabadság utca 22.

Döntött arról, hogy a vadászat alanyi jogon, társult formában történik 2007.03.01-től 2017.02.28-ig. A Közösségünk - 10 fő földtulajdonossal - 2006-ban alakult meg, és a „Rábamenti” Vadásztársaságból hazajött 10 fő helyi vadásszal a taglétszámunk 20 fő-re növekedett. Társaságunk 3100 hektáron gazdálkodik, melynek nagyobb részét szántók és legelők, kisebb részét gyepek és erdők borítják. A vadászterület déli határa a Rába folyó.

A terület jellegéből adódóan elsősorban apróvad gazdálkodásra alkalmas, nagyvadként csak az őz van jelen, illetve esetenként a szarvas és a vaddisznó is átvált a területen, főként ősszel. A vadállomány minőségének és mennyiség megőrzésének érdekében egész évben etetést, szórást, vadföldművelést végeznek tagjaink a hivatásos vadász szakmai irányítása mellett. A vadászati közösség jelenleg 20 tagot számlál, és 1 fő hivatásos személyzettel dolgozik. Évente 2-6 Gímszarvas, 80-90 Őz, 350-400 Mezei nyúl, 750-800 Fácánkakas társaságunk terítéke. A közösség elsődleges céljának tekinti a vad és élőhelyének fenntartását, a minőségi vadgazdálkodás feltételeinek megteremtését, együttműködve az erdő- és mezőgazdálkodókkal.

Fontos feladatunk továbbá az erdészeti- és mezőgazdasági vadkár megelőzése, valamint szoros és jó kapcsolat kialakítása a helyi gazdálkodókkal és intézményekkel. Az elkövetkezendő 10 évben szeretnénk az itt élő gyerekekkel, fiatalokkal megszerettetni, megismertetni a vadászatot, az erdőt, saját környezetüket, megmutatni ezek szépségeit, védelmük fontosságát. A vadászati tradíciók fenntartása, a természet védelme mellett kultúrált szórakozási és etikus vadászati lehetőséget szeretnénk teremteni tagjainknak.

A társaság vadászháza Bágyogszovát, Szabadság utca 82 szám alatt található, ahol az éves gyűlések és baráti találkozók lebonyolítására is lehetőség van. A vadászati közösség nem csak a saját tagjainak, hanem vendégvadászoknak is biztosít vadászatokat az idényeknek és igényeknek megfelelően. Magyar és külföldi vadászok is szívesen fordulnak meg nálunk, elsősorban őzbakra és mezei nyúlra keresik a lehetőséget. A vadászni vágyó vendégeinkkel együtt érkező hozzátartozók, barátok is rendkívül hasznosan tölthetik szabadidejüket, mivel a terület közelében nevezetes történelmi helyek találhatók.

Ha felkeltettük érdeklődését keressenek fel bennünket és tegyék próbára erejüket, ügyességüket, megismerkedvén a területünk vadászati lehetőségeivel!Vadászüdvözlettel:
Horváth László Vadászati Közösség Elnöke